klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„Döntésünk a jövőnk” - prevenciós verseny plakátkiállítás megnyitója
2017.11.16. 10:13

 „Döntésünk a jövőnk” címmel Fejér megye középiskolás diákjai számára idén ötödik alkalommal hirdetett vetélkedőt a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. A program a fiatalok körében játékos, szórakoztató formában hívja fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére.tinik ismereteinek forrása a kortársak és az internet, ezért sok a tévhit, nagy a későbbi felelőtlen viselkedés veszélye. A diákok már alsó tagozatos korukban találkozhatnak a pornográf honlapokkal. A hazai felmérésekből is jól ismert adat, hogy a fiatalok nagy része alig tud valamit a saját vagy a másik testének működéséről, mikor nemi kapcsolatot létesít. Az első együttlétkor jelentős részük nem is védekezik. Fejér megyében évente mintegy 350-380 fiatalkorú esik teherbe, az esetek fele megszakítással végződik.

A legtöbbször a HIV és a nemi úton terjedő betegségek áldozatai is azok a 20-25 éves fiatalok, akik néhány évvel korábban még az iskolapadokban ültek. Nyáron a különböző fesztiválok számos kockázatot rejtenek magukban - ilyen az alkoholfogyasztás, a kábítószer használat, illetve a felelőtlen, védekezés nélküli szexuális együttlét.

A vetélkedő Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a Székesfehérvári Humán Szolgáltató Intézet együttműködésének eredménye.

 

A „Döntésünk a jövőnk” prevenciós versenyre 6 város 14 iskolájából 37 csapat jelentkezett. Az első forduló részeként a résztvevőknek plakátot kellett készíteniük a felelős szexuális magatartás témakörében. A beérkezett plakátok vándorkiállításon vesznek részt. Ennek első állomása a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. székesfehérvári autóbusz-pályaudvar váróterme, ahol a pályaművek két héten át megtekinthetőek. A rendezvény által így nem csak a célcsoport széles körét érik el az információk, hanem tömegek tájékozódhatnak a témában. A plakátokat a továbbiakban a készítő csapatok iskoláiban állítjuk ki, ennek eredményeképpen évente közel tízezer diák bővítheti ismereteit.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár