klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Helyben van a sokszínűség - A megyeszékhely is kiemelt helyszíne a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak
2018.02.01. 08:51

Immár tizenkettedik alkalommal irányul a figyelem a művelődési házakra február 2. és 4. között a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat alkalmából. Több mint ezer program között Székesfehérvár az egyik kiemelt helyszíne az eseménysorozatnak és az idei főtematika szerint – Helyben van a sokszínűség – jegyében valósulnak meg a programok.Február 2-án Budakeszi ad helyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos megnyitó eseményének az Erkel Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében. A nyitó eseményen a Budai 2-ik Honvédzászlóalj és a Veresegyházi Katonai Hagyományőrző Egyesület korhű ruhába öltözött tagjai csapnak össze, megidézve az 1848-49-es szabadságharcot. A hivatalos megnyitót követően a sokszínűség jegyében zsonglőr bemutatóval, vásári komédiásokkal, népdalkörök előadásával, kézműves foglalkozással, gasztronómiai programokkal, sőt, egy igazi repülőgép-szimulátor kipróbálási lehetőségével is is készülnek a művelődési házban.
 
Február 3-án Székesfehérváron a Fejér Megyei Művelődési Házban Balázs-napi vendégséget tartanak, ahol a Kákics zenekar gyerekműsora, Mobillal másképp fotókiállítás, farsangi játszóház, álarckészítés, és farsangi bál, filmvetítés és gasztronómia programok, jazz műsor várják az érdeklődőket. A kedvelt és jól ismert rendezvények (gyermekműsor, kézműves foglalkozás, kiállítások) mellett újfajta, a testi egészség megőrzésével, a betegségek megelőzésével kapcsolatos programokkal is készülnek, így szeretnének a saját testi-lelki egészségükért, jó közérzetükért tudatosan is tenni. Az egészségtudatos életmódról szóló előadás, az egészséges táplálkozásról szóló bemutatók, ételkóstolók a testi egészséggel kapcsolatos ismereteket, míg az önismereti, életvezetési előadások a lelki egészség védelmét célozzák. A nap végén, az oldottabb hangulatú zenés program már a relaxációt, kikapcsolódást szolgálja.
 
Hidasnémetit 1300-nál kevesebben lakják, de gazdag hagyományai vannak a település közösségi életének. A Kultúrházak éjjel-nappal keretében február 4-ére meghirdetett Falusi vasárnapnak az is a célja, hogy a nap végén a résztvevők ne csak a címben olvassák, hogy helyben van a sokszínűség, hanem felismerjék, hogy nemcsak a messzeségben, de saját környezetünkben is rátalálhatnak hasznos és értékes időtöltésre. A Művelődési Ház és Könyvtár egész nap várja a község lakóit, és nem lesz olyan zegzuga a háznak, ahol éppen ne történne valami érdekes dolog. A programokat úgy állították össze, hogy az egész család számára nyújtson kikapcsolódási lehetőséget, közösségi élményt. A Népi játszóház, a MiniManó kézműves sarok és a Kézműves piac mellett a TextilBár is várja az érdeklődőket. A Hidasnémeti gálán pedig a helyi amatőr művészeti csoportok és előadók között a település saját színjátszó csoportja is fellép. A gasztronómia terén két érdekességgel készülnek: megrendezik a pálinkamustrát, melyen a helyi párlatminták mellett a közeli település híres gönci pálinkája is bírálatra kerül, valamint az idén először meghirdetett Házias ízek versenyében a generációról generációra szálló receptek alapján készülő húsleves töltelék-változatok mérkőznek meg a legjobb töltelék kitüntető címért.
Színes programokban tehát nem lesz hiány, az országos kínálatról a www.kulturhazak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 
A Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a PReport PR partnerségével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre. A rendezvénysorozat fővédnöke Balog Zoltán. Az esemény fő médiapartnere az M5 televízió csatorna és az origo.hu.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár