Ugrás a tartalomhoz

Átadták a minibölcsődét Alcsútdobozon

Átadták a minibölcsődét Alcsútdobozon

Hiánypótló fejlesztés készült el Alcsútdobozon. A település minibölcsődéjét pénteken délután adták át ünnepélyes keretek között.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, összesen 348.608.512 forintos összköltséggel minibölcsőde épült Alcsútdobozon, melyet pénteken avatott fel Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnök, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Tóth Erika polgármester, valamint az alcsútdobozi családok és kisgyermekek közösen.

A fejlesztés során egy 8 kisgyermek ellátását biztosító minibölcsőde került kialakításra, a meglévő Háromhárs Óvoda épületének bővítésével. Az új minibölcsődéhez bölcsődei csoportszoba, gyermek fürdőszoba, gyermek öltöző, tároló helyiség, fejlesztő szoba, iroda, akadálymentes mosdó és kültéri játszókert épült, valamint parkolókat és kerékpártárolókat is kialakítottak. A fejlesztésnek köszönhetően 2,5 új munkahely létesült.

„Az alcsútdobozi lakosok jogos igénye volt a bölcsőde, amely eddig nem volt a településen, pedig sok édesanya szeretett volna visszatérni a munka világába, miközben kisgyermekét biztonságos körülmények között tudhatja. Minden olyan fejlesztést örömmel támogatunk, mely a magyar családok, a magyar gyermekek javát szolgálja, hiszen számunkra ők az elsők!” – mondta el az átadón Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.