Ugrás a tartalomhoz

Épül-szépül az agárdi partszakasz

Épül-szépül az agárdi partszakasz

Új főbejárat és megszépült tér várja mostantól a gárdonyi Napsugár Strandra érkezőket, és elkészült az új, modern étterem a mólónál. A fejlesztéseket ünnepélyes keretek között adták át pénteken reggel.

A közelmúltban Gárdony Város Önkormányzata hosszú távú tervet készített az agárdi partszakasz fejlesztésé?re, a Béke tértől a Napsugár strand melletti szigetig tartó területet illetően. A program megvalósításának első két fontos része az a két fejlesztés, melyet pénteken adott át Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Tóth István polgármester.

A Napsugár Strand új főbejárata és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületek mellett vizes helyiségeket, öltözőket, baba-mama szobát, családi mosdót, gyermekmegőrzőt és a fürdőhely üzemeltetéséhez szükséges – például pénztári – egységeket alakítottak ki. 

A főbejárat előtt térkőburkolatú park került kialakításra új közvilágítással, szökőkúttal, szobrokkal és automata öntözőrendszerrel, valamint összesen 8000 cserjét, fát és évelő növényt ültettek el. A fejlesztés több mint 400 millió forintból valósult meg, melyből 66,5 millió forint a Kisfaludy2030 program nyertes pályázatából, a fennmaradó összeg pedig önerőből került finanszírozásra. 

Megújul a móló környéke is: tavaly új parkoló épült, és a vízparton készült modern étterem átadására is sor került apénteken. A közeljövőben pedig átadják a kerékpárutat a mólóval összekötő sétányt. Ezekre a fejlesztésekre eddig 350 millió forintot költött Gárdony Város Önkormányzata.