Közhírré tétetik

Átadták a megbízóleveleket az új közgyűlési tagoknak
A Fejér Megyei Közgyűlés újonnan megválasztott képviselői dr. Mikó Pétertől, a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság elnökétől vette át szombaton megbízólevelét a Megyeháza Dísztermében. A mandátum-átadáson díszvendégként jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés eddigi elnöke, és Dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott. A Fejér Megyei Közgyűlés 2014. október 21-én, kedden 10 órától tartja alakuló ünnepi közgyűlését, amelyen megválasztják a közgyűlés tisztségviselőit.
2014.10.18. 12:26
Ünnepi események a forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján
 Székesfehérvár és Fejér megye Önkormányzata több szervezettel együttműködve megemlékezéseket tart az 1956-os forradalom évfordulóján. Kegyeleti futás és gyalogláspróba, koszorúzások, ünnepi gálaest és elismerések átadása szerepel a programsorozatban, amely október 21-én, kedden kegyeleti futással kezdődik a Halesz parkban és október 23-án 18 órakor a Vörösmarty Színházban gálaesttel zárul. A programok részleteiről ITT tájékozódhat!
2014.10.18. 09:37
Pákozdi dombról hirdeti majd Miska szobra a magyar huszárok dicsőségét
Már jó úton halad Miska, hiszen csütörtökön Pákozdon, a Kato­nai Emlék­park, Nem­zeti Emlék­hely terü­le­tén lévő dombon kijelölték az őt mintázó szobor helyét, ahon­nan már messziről hir­det­heti a huszá­rok dicső­sé­gét és egy igazi, magyar­hoz méltó turisz­ti­kai lát­vá­nyos­sággá nőheti ki magát. A szobor alapkövét ma ünnepség keretében helyezték el, a 11 méteres alkotás felállítását jövő év szeptemberében tervezik.
2014.10.09. 16:24
Kilencedszer is Prima Díj Fejérben
2014 november 20-án, csütörtökön este Székesfehérváron immár kilencedik alkalommal kerülnek átadásra a Fejér Megyei Prima Díjak, az Év Vállalkozói díjak és Közügyekért díjak! Az idei év megjelent Príma jelöltjelit köszöntötte ma a Megyeháza Címertermében Dr. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője és adott tájékoztatást a részletekről a rendezvény főszervezője, Varga István, a VOSZ Fejér megyei elnöke a sajtó jelenlétében.
2014.10.09. 11:35
Játszani és alkotni hívják a családokat a Fejér Megyei Művelődési Központba
Újból játszani, alkotni hív mindenkit, régi és új játszótársakat keresve a Játszótárs Családi Játékkészítő Műhely és a Motívum Kulturális Egyesüle október 10-én és október 11-én a Fejér Megyei Művelődési Központba. Ötleteiket a családi programok szervezéséhez, a szabadidő hasznos eltöltésére találták és próbálták ki.
2014.10.06. 15:43
Megemlékezések a megyeszékhelyen a Nemzeti gyásznapon
 Koszorúzással tisztelegtek az 1849 október 6-án kivégzett aradi vértanúk emléke előtt Székesfehérváron. A Corpus Hungaricum szobornál rendezett megemlékezésen dr. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője mondott ünnepi beszédet, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjainak közreműködésével elevenítették fel a „magyar Golgota” gyászos napjait. A Halesz ligetben is emlékeztek, ahol 1849 augusztus 10-én a fehérvári polgárok fegyveresen szálltak szembe a császári katonasággal a haza védelmében.
2014.10.06. 12:21
80.Bornapok az Ezerjó hazájában
Pénteken délutáni kezdettel rendezték meg az immár a nyolcvan éves múltra visszatekintő bornapokat Móron, a Kapucinus téri nagyszínpadon. A nagyszabású rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Zsigó Róbert, államtitkár és a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője is és részt vett Törő Gábor, a Fejér Megyei kÖzgyűlés elnöke, a város országgyűlési képviselője.
2014.10.06. 09:57
Hazatértek a Seuso kincsek - történelmi jelentőségű kiállítás nyílt Fehérváron
Történelmi jelentőségű tárlat nyílt pénteken a Szent István Király Múzeumban. A Seuso kincsek hazatértek, hiszen az 1970-es évek közepén Fehérvár térségében került elő a kalandos sorsú kincslelet, amelynek hat darabja 2015 január 15-ig látható. A megnyitón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány kötelességének nevezte, hogy a Seuso-kincs brit magántulajdonban lévő, hiányzó részét visszaszerezze. Hangsúlyozta, hogy a mai magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a múlt században elveszített kultúrtörténeti értékek visszakerüljenek Magyarországra.
2014.10.06. 07:56
Nemzeti Gyásznap - 165 éve végezték ki az Aradi Vértanúkat
 Százhatvanöt éve, 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány volt miniszterelnökét. A kivégzéseket október 6-ra, a bécsi forradalom évfordulójára időzítették. Október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánították.
2014.10.06. 07:54
Új irodaházat avattak a Jüllich Glas fennállásának 30. évfordulóján
A Jüllich Glas Holding, amelynek első cégét Jüllich Ádám 1984-ben alapította, jelenleg 12 céget fog össze, 400 embernek ad munkát, Magyarország legnagyobb üveg-nagykereskedelmi és feldolgozó komplexuma. Összesen 11 hektáron 35.000 m2-es gyártóüzem és raktárbázis található. A cég fennállásának harmincadik évfordulóját az új irodaház felavatásával együtt ünnepelte a város egyik legnagyobb családi vállalkozása. Az ünnepségen a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében törő Gábor, a közgyűlés elnöke és dr. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője vett részt.
2014.10.05. 18:33

Keresés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Kórházunkról...

Magyar Államkincstár