Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
Több fontos napirendet fogadott el a mai, soron következő csütörtöki ülésén Fejér megye közgyűlése Dr. Molnár Krisztián elnökletével a Megyeháza Dísztermében. Az ülésteremben a 2016. évi költségvetés elfogadása és Seregélyes nagyközség várossá nyilvánításának támogatása mellet ma a kötelező betelepítési kvóta ellen is tiltakozott a megyei testület az ellenzéki képviselők támogatásával. A közgyűlési döntéseket Dr. Molnár Krisztián sajtótájékoztatón ismertette.
2016.01.28. 14:48
Nagy az érdeklődés a megnyílt 32 milliárd forintos TOP támogatási keret felhasználása iránt Fejérben
2015 decemberétől, a pályázatok folyamatos megjelenésével összesen 32, 1 milliárd forintos keret felhasználására nyílik lehetőség a Fejér Megyei Önkormányzat számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból 2020-ig. Fejér megye településein az egészségügyi alapellátást, a belterületi csapadékvíz elvezetést, valamint az önkormányzati tulajdonú középületek korszerűsítését és fejlesztését célzó pályázatok iránt van a legnagyobb érdeklődés - tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kedden, a települések polgármesterei számára tartott „TOP Szakmai Nap” című tájékoztató rendezvényen, a Megyeházán. A megjelent pályázati felhívások a Fejer.hu / pályázatok oldalon elérhetők.
2016.01.26. 15:51
Aláírták a megállapodást - Folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér CIC iroda a Fejér Megyei Önkormányzat együttműködésével
Fejér megyében a korábbi évhez hasonlóan, az Echo Innovációs Műhely pályázata nyerte el 2016-ban is az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Civil Információs Centrum" címet. Így továbbra is minisztériumi támogatással végzi megkezdett munkáját a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a megyében. Az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület támogatását, ezáltal a Civil Információs Centrummal történő jövőbeni együttműködést 2015-ben a Fejér Megyei Önkormányzat közgyűlési határozat elfogadásával és Együttműködési Szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián az idei nyertes pályázat támogatását és a partneri együttműködés folytatását újabb Együttműködési Szándéknyilatkozatot aláírásával erősítette meg az Echo Innovációs Műhely vezetőjével tartott pénteki közös sajtótájékoztatón, a Megyeházán.
2016.01.22. 13:31
Csütörtökön ülésezik a közgyűlés
Fejér Megye Közgyűlése 2016. január 28-án (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel ülést tart. Helye: Megyeháza, Díszterem (Székesfehérvár, Szent István tér 9.).
2016.01.27. 09:26
Január 22 - a Magyar Kultúra Napja
Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén. Ennek emlékére 1989-től január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Ha ez a nap nem is mérhető történelmi eseményeink évfordulóihoz, és pirossal sincs jelölve a naptárban, mégis fontos dátum. Ezen a napon különböző rendezvények emlékeztetnek minket évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra. Talán ezen a napon sikerül felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket az évszázadok alatt sikerült megőrizni. Azokra a tárgyi, szellemi értékekre, amiket a magyar ember magáénak érezhet.
2016.01.22. 08:39
Emléktűz-gyújtással adóztak a Don-kanyarban hősi halált halt katonák emlékének
2016 január 12-én 22. alkalommal emlékeztek meg a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiájáról Pákozd határában, a Don-kanyar kápolnánál. Az Urivi áttörés évfordulóján emléktűz-gyújtással, és a történelmi egyházak képviselőinek ökumenikus imádságos megemlékezésével tisztelegtek a második világháború magyar hősei előtt. Az urivi hídfőnél megindult támadásban közel 120 ezer magyar katona halt meg 73 évvel ezelőtt.
2016.01.13. 07:29
Ismét meghirdették a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot
Huszonharmadik alkalommal hirdette meg a Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot A Szabadművelődés Háza. A 2016. évi találkozóra is várják azokat az öregségi- és rokkantnyugdíjasokat, valamint nyugdíjas klubokat, akiknek az előadó művészet, valamint a képző-, ipar- és népművészet bármely ágában bemutatásra érdemes műsoruk, alkotásuk van. Mindkét kategóriában február 12-ig fogadják a jelentkezéseket.
2016.01.11. 15:16
Emléktűz-gyújtás lesz kedden a doni hősök emlékére Pákozdon
Az Urivi áttörés 73. évfordulóján, a Don-kanyar emlékkápolna felépítésének 22. évfordulóján emléktűzgyújtás lesz Pákozdon. A történelmi egyházak, a honvédség, közéleti szereplők, civil szervezetek 2016. január 12-én, kedden 18 órakor a Don-kanyar Emlékkápolnánál tisztelegnek a második világháború magyar hősei előtt.
2016.01.11. 15:14
Miniszterelnöki biztos lett Tessely Zoltán, Fejér megye országgyűlési képviselője
Orbán Viktor miniszterelnök Tessely Zoltánt Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki - a kinevezésről szóló miniszterelnöki utasítás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.
2016.01.04. 10:53
Fejér megyei rendőröket díjazott a Magyar Autóklub
A Magyar Autóklub képviselője hét Fejér megyei rendőrt ajándékozott meg kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként. A jutalmakat az klub regionális alelnöke, Szabó Bakos György adta át december 31-én, egyben a régiójukhoz tartozó, mintegy nyolcezer autóklubtag nevében köszönetét fejezte ki a rendőröknek.
2015.12.31. 10:47

Keresés

Vakbarát verzió

 

Területfejlesztési program

Kerékpárút-fejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu