"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Világháborús hősök előtt tisztelegtek a 69-es Előre! emlékműnél
A Hősök Napja alkalmából koszorúztak vasárnap a "69-es előre!" I. világháborús emlékműnél. A megemlékezés a himnusz hangjaival kezdődött, majd Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke helyezett el koszorút a magyar hősökre emlékezve.
2016.05.30. 08:30
Országos Szülésznői konferenciának adott otthont a megyeszékhely
„A szülésznők helyzete Magyarországon a XXI. században” címmel immár második alkalommal rendezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztálya XXIV. Országos Szülésznői Konferenciát pénteken, Székesfehérváron, a Magyar Király Hotelben. A konferencia résztvevőit Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.
2016.05.30. 09:28
Fejér Megyei Építőipari Nívódíjban részesült a Pákozdi Katonai Emlékhely
Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat kapott kiváló működéséért a Pákozdi Katonai Emlékhely. Az 1,6 hektáros emlékpark településformáló hatása, kivitelezési minősége és anyaghasználata miatt nyert nívódíjat Fejér megyében. Kivitelezőjét, a Merkbaut is oklevéllel tüntették ki. 
2016.05.30. 08:26
Jósika Miklós díjban részesült Bobory Zoltán, Fejér megye díszpolgára
  Magyarország honvédelmi minisztere a kiemelkedő irodalmi tevékenység elismerésére Jósika Miklós-díjat adományozott a Honvédelem Napján Bobory Zoltánnak a magyar irodalomért tett, határainkon is átívelő alkotói és szervező munkájának elismeréseként. A díjat Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője pénteken adta át a fehérvári irodalmárnak.
2016.05.30. 08:36
Átadták a Díszpolgári kitüntető címeket és díjakat a Megyenapon
Idén a 35. Bicskei Napok keretében rendezett Megyenapi ünnepséget a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken délelőtt a Batthyány-kastély dísztermében. A Megyenap alkalmából a megyében kimagasló munkát végző polgárait díszpolgári kitüntető címmel és díjakkal ismerte el a Fejér Megyei Közgyűlés. Az elismeréseket dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adta át.  
2016.05.20. 19:26
Koszorúzással emlékeztek Székesfehérváron a hősökre az Európa napon
Városszerte néma koszorúzásokkal emlékeztek meg Székesfehérváron a II. világháború európai befejezéséről. Az Európa Nap tiszteletére közösen szervezett tiszteletadásokat Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága. 
2016.05.09. 14:47
Koszorúzással emlékeztek a Mentők Napján
A szolgálat fennállásának 68. évfordulóján az egyenruhások koszorúzással fejezték ki tiszteletüket az egykori mentők emléke előtt és nyílt nappal mutatták be hivatásukat a legkisebbekkel a fehérvári mentőálllomáson. 
2016.05.09. 13:28
Solymos Ede néprajzkutató emlékére állítottak szobrot Agárdon
Felavatták Solymos Ede (1926-2008) néprajzkutató, a magyar hivatásos és népi halászat kutatójának szobrát pénteken az agárdi csónakkikötő melletti szoborparkban. Az alkotást Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára avatta fel, a rendezvényen L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára, valamint Tóth István, Gárdony Város polgármestere mondott köszöntőt.
2016.05.09. 11:10
Letették a pázmándi sportcsarnok alapkövét
Pázmándon a gyermekek királyságában, maguk a gyermekek voltak a meghívók a megvalósuló sportcsarnok alapkőletételére. Ezzel szerették volna kifejezni a köszönetüket a kis település gyermekei, hogy ahol eddig még tornaterem sem volt, ott egy magas színvonalú új sportcsarnok létesülhet, figyelembe véve több sportágban elért kimagasló eredményüket. Az ünnepségen Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök is jelen volt.
2016.05.09. 10:42
Települések és értékeik feltárásának módszertana - szakmai fórum értéktár bizottsági tagoknak
2016. május 5-én, 15 órakor kezdődött Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodájának szervezésében a Települések és értékeik feltárásának módszertana címmel az a szakmai fórum, amely az újonnan létrejövő értéktár bizottságok tagjai készíti fel önkéntes vállalásuk teljesítésére. Az első előadást Balog Gábor, Fejér Megye Közgyűlésének tagja, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke tartotta.
2016.05.09. 09:39

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Területfejlesztési program

Kerékpárút-fejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu