Közhírré tétetik

Hősök Napja - háborúban elesett katonáinkra emlékeztek
Több helyszínen tartottak koszorúzást pénteken a Hősök Napja alkalmából, a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegve. Néma koszorúzással emlékeztek többek között az Izraelita temetőben, a Hosszútemetőben, a Szentlélek katonatemetőben és a Repülős és Ejtőernyős emlékműnél is. Az emlékező eseményeken díszőrök és a Helyőrségi Zenekar működött közre.
2015.05.29. 14:57
Gyűjteményes házat avattak Pátkán
Pénteken délelőtt avatták Pátkán a felújított Báró Ivánka Géza Hely és Agrártörténeti Gyűjteményes Házat. Az ünnepségen a község apraja-nagyja összegyűlt a gyűjteményes ház avatása tiszteletére, ahol a közösség által felhalmozott és összegyűjtött emléktárgyakból berendezett kiállítással állítanak emléket Pátka múltjának. A Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, és Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője is részt vett az ünnepségen.
2015.05.29. 11:57
 	 Nem lehetünk elég hálásak az elesetteknek
Emlékezni kell a hősökre, akik más népek szabadságáért adták életüket, azokra a magyar katonákra, akik a békéért adták életüket – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes május 27-én, szerdán, a pákozdi katonai emlékparkban, a békefenntartók napja alkalmából rendezett ünnepségen. 
2015.05.28. 10:42
EBH ügyfélfogadás júniusban
Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!- DR. SZATMÁRI ÉVA, a Fejér megyei egyenlő bánásmód-referensének júniusi ügyfélfogadása:
2015.05.27. 10:34
Modern városok - újabb nagyszabású fehérvári fejlesztésekről állapodtak meg
A Modern Városok Program keretében írt alá együttműködési megállapodást Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kedden délelőtt a Hiemer-házban. A megállapodás tartalmazza többek között a Fejér Megyei Szent György Kórház további fejlesztését, nagyszabású idegenforgalmi és kulturális fejlesztéseket a történelmi belvárosban és a multifunkcionális jégkorong és rendezvénycsarnok megvalósítását is. 
2015.05.26. 14:02
Mintegy 500 millió forintból uniós források felhasználásával valósították meg Móron azt a beruházást, amely a buszpályaudvaron kívül elektronikus utas tájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utasvárókat foglal magában a járási székhelyen, és további nyolc településen. Az avatóünnepségen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett.
2015.05.26. 08:49
11. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
 Az immár hagyománnyá vált, 11. alkalommal megrendezésre kerülő Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok (kiállítás, vásár és konferencia) a Károlyi József Alapítvány szervezésében, a „Virágos Magyarországért” és a „Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége” védnöksége alatt és Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége díszelnökségével június 5. és 7. között kerül megrendezésre a fehérvárcsurgói Károlyi kastély felújítás alatt álló parkjában.
2015.05.26. 08:43
Gazdag pályázati anyag érkezett
Hetven alkotással neveztek a Fejér Megyei Értéktár Bizottság, Fejér Megye Önkormányzata, a Művészetek Háza és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága által meghirdetett "Fejér Megye Nép- és Iparművésze 2015" című pályázatra.
2015.05.26. 08:37
Mind egy szálig - ápoljuk közösen hős katonáink emlékét!
 Május 21-től május 31-ig idén is jótékonykodhatnak a fehérváriak a „Mind egy szálig” elnevezésű kampány keretében. Az összegyűlt adományokat a hadigondozottak, a hadiárvák megsegítésére és a hadisírok gondozására ajánlják fel. A kampány jelképe a fehérvári diákok által készített pünkösdi rózsa. A jótékonysági kampányt a város országgyűlési képviselője és polgármestere közösen indította el a II. világháborús emlékmű mellett.  
2015.05.21. 14:20
Műhelymunka Mezőszentgyörgyön
A Fejér Megyei Értéktárbizottság második alkalommal tartotta meg a települési értékgyűjtő munka fontosságát, valamint a bizottság munkájának jelentőségét népszerűsítő brand műhely foglalkozását. Ezúttal Mezőszentgyörgyön várta a lelkes hallgatóság a műhely munka mentorait.  
2015.05.21. 08:54

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Kórházunkról...

Magyar Államkincstár