Közhírré tétetik

 A 17-es honvéd gyalogezred előtt tisztelegtek a Zichy ligetben
 Az első világháborúban harcolt Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred tiszteletére szerveztek megemlékezést pénteken, Székesfehérváron. A katonai tiszteletadással lezajlott eseményt Székesfehérvár Önkormányzata szervezte a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és a Krajczáros Alapítvány közreműködésével. A megemlékezés a beszédek, egy vers és egy katonadal elhangzása után hagyományosan koszorúzással zárult a Zichy ligetben.
2015.07.18. 22:35
A Fejér Megyei Kormányhivatal három épületét korszerűsítették
Három épületét korszerűsítette a Fejér Megyei Kormányhivatal, a beruházás mintegy 300 millió forint értékű uniós forrásból és 30 millió forint kormányzati támogatásból valósult meg. A Piac tér 12-14. számú épület homlokzata megújult, nyílászárókat cseréltek és korszerűsítették a fűtési rendszert is összesen mintegy 155 millió forint értékben. Felújították a Várkörút 22.-24 és a Sörház tér 1. számú épületet is, a két korszerűsítés 149 millió forintba került. 
2015.07.05. 20:37
 Új belgyógyászati blokkal bővül a Szent György Kórház
 Sajtótájékoztatón ismertette Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója a Modern Városok program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítésére vonatkozó terveket. A diagnosztikai és műtőblokk után egy közel 11 ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, kiemelten a modern kori népbetegségek kezelésére alkalmas belgyógyászati tömb megépítésével folytatódik a fejlesztés. Az új részleg biztosítja, hogy a betegek a kórházba kerüléstől a rehabilitációig komplex ellátásban részesüljenek egyetlen zárt, biztonságos rendszerben. - hangzott el a sajtótájékoztatón.
2015.06.28. 14:01
In memoriam Hrabovszky László
Szomorú kötelességünknek eleget téve adjuk hírül, hogy életének nyolcvanadik esztendejében elhunyt Hrabovszky László, a Fejér Megyei Közgyűlés korábbi képviselője, bizottsági elnöke és korelnöke. Fejér megye díszpolgára az 1956-os forradalom Műegyetemi Forradalmi Bizottság vezetőségi tagja volt, fejlesztőmérnökként számos szabadalom fűződik nevéhez. Hrabovszky Lászlót a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti.
2015.06.30. 15:54
Elhunyt Bejczy Antal fizikus, a NASA vezető kutatója, Fejér Megye Díszpolgára
Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 86. évében elhunyt Bejczy Antal fizikus, az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA Jet Propulsion Laboratory magyar származású vezető kutatója, Fejér Megye Díszpolgára. 
2015.06.30. 14:48
Népegészségügyért Emlékéremmel tüntették ki dr. Müller Cecíliát, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala budapesti, Semmelweis-napi ünnepségén.
2015.06.29. 13:32
Szent László királyra emlékeztek a Prohászka ligetben
Szent László-napi koszorúzással tisztelgett a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata a lovagkirály Prohászka ligeti szobránál. A péntek délelőtti ünnepségen Spányi Antal megyéspüspök és Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ÖHP parancsnoka emlékezett a szent királyra, majd Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is koszorút helyezett el Szent László szobránál. 
2015.06.28. 13:49
Megyenap Dunaújvárosban
Idén Dunaújváros adott otthont június 27-én, a Fejér Megyei Önkormányzat éves nagyrendezvényének, a Megyenapnak. Hagyományosan ünnepélyes keretek között átadták az önkormányzat kitüntető címeit és díjait. Az idei rendezvényt a Fejér Értékek Iránytűje pályázat programjai tették még emlékezetesebbé. A Városháza téren Fejér Termék és Kézműves Vásáron mutatkoztak be a térség kézművesei és őstermelői, de emellett számos szabadtéri program is várta az érdeklődőket.  
2015.06.27. 15:45
Elkészült a horgászpavilon a palotavárosi tavaknál
A palotavárosi tavak mellett elkészült a HOFESZ pavilonja. Az új közösségi teret elsőként a hagyományos nyári horgásztáborok kapcsán a gyermekek veszik birtokba, később pedig gasztronómiai események helyszíne lesz. Várhatóan augusztus végére kemence épül, Pamminger Ede mesterszakács pedig a hétvégi főzőnapokon szezonális ételeket készít, amit bárki megkóstolhat majd jelképes hozzájárulás fejében. 
2015.06.25. 15:33
A cél: minden pénzt lehívni
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón üdvözölte Fejér megye fejlesztési biztosát, Varga Gábor országgyűlési képviselőt a Megyeházán, aki a 2007-2013-as EU-s ciklus fejlesztési forrásainak felhasználásáról adott tájékoztatást.
2015.06.25. 11:27

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár