Közhírré tétetik

Tovább gazdagítják a Fejér Megyei Értéktárat
A Fejér Értékek Iránytűje program zárórendezvényéhez érkezett pénteken délután. Az ünnepségnek a Mesterségek Háza adott otthont, ahol a programot megvalósító Fejér Megyei Önkormányzat képviseltében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Megyei Értéktár Bizottság nevében Balog Gábor bizottsági elnök köszöntötte a megjelenteket.
2015.08.31. 09:57
Idén is sikeresen pályáztak megyénkből a pécsi kollégiumi férőhelyekre
Kihirdették a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit. A jogosultságot igazoló dokumentumokat dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adta át a sajtó jelenlétében a Megyeházán.
2015.08.27. 14:07
Fejér megyében a munkahelyteremtés és a déli térségek felzárkóztatása is cél
A Területi Operatív Program (TOP) szeptemberben megjelenő kiírásai Fejér megyében a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés mellett a megye déli térségeinek felzárkóztatását is segítik - emelte ki Varga Gábor  országgyűlési képviselő, a Fejér megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa csütörtökön, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével, dr. Molnár Krisztiánnal közösen tartott sajtótájékoztatóján a Megyeházán .
2015.08.27. 13:28
A vélemények megismerése a közös siker kulcsa
Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2015. március 1-vel kinevezett új elnöke tett szerdán látogatást a megyeszékhelyen, hogy Fejér megye politikai vezetőivel és agrárszakembereivel személyesen, egy szakmai konzultáció keretében közösen vitathassák meg az agrár- és vidékfejlesztéssel kapcsolatos jövőbeni elképzeléseket, az MVH működésével kapcsolatos észrevételeket. A konzultáció eredményeiről közös sajtótájékoztatón adott tájékoztatást az MVH elnöke és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
2015.08.26. 14:42
Kínai delegáció látogatott a Megyeházára
Együttműködési szándékkal kínai delegáció tett látogatást kedden, a Megyeházán. Yan Jinhai, Qinghai tartomány kormányhivatalának alelnöke által vezetett kínai küldöttséget Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke fogadta. A kínai küldöttség három napos tanulmányútján Fejér megye gazdasági, kereskedelmi és mezőgazdasági adottságaival ismerkedett meg, és e területek mentén kereste a jövőbeni partnerségi együttműködést.
2015.08.26. 12:43
Bálint Istvánné megyei képviselő rangos kitüntetésben részesült
Bálint Istvánné, a Fejér Megyei Közgyűlés tagja a menekültügyben elvégzett, több éves példaértékű munkája elismeréseként vette át Áder János köztársasági elnöktől a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Szent István ünnepén, a Belügyminisztériumban.
2015.08.26. 09:15
A Fesztiválligetben ropták a megye néptáncosai
A XX. Nemzetközi Néptáncfesztivál harmadik napja délután a megye néptáncosainak fellépésével, majd pedig térzenével folytatódott a Belvárosban. Magyar és német nemzetiségi ritmusok, formációk szórakoztatták a nagyközönséget a Fesztiválligetben, ahol a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes, a Sárrét Táncegyüttes, a Vértesacsai Német Nemzetiségi Táncegyüttes és a Zselic Táncegyüttes - mint a fesztivál díszvendége, Kaposvár képviselői - léptek fel.
2015.08.24. 10:36
Szent István király előtt tisztelegtek a Nemzeti Emlékhelyen és államalapító királyunk lovasszobránál
Államalapító királyunk előtti tiszteletadással folytatódtak a Szent István-napi programok augusztus 20-án délután a Nemzeti Emlékhelyen, a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Szent István szarkofágjánál tiszteletüket tették a város, Fejér megye és a történelmi egyházak vezetői és képviselői, a műsorban a Scola Alba énekegyüttes működött közre. Majd ezt követően a Városháza Dísztermében került sor Szent István napi ünnepi díszközgyűlésre, amelyen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat.
2015.08.20. 21:52
Ünnepi szentmise Nagyboldogasszony napján a Bazilikában
Szombaton kora este Spányi Antal fehérvári püspök celebrálta a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét a Szent István Bazilikában. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária ünnepünk. Ezen a napon Mária mennybemenetelét ünnepli az egyház. Hazánkban Szent István király nevéhez köthető augusztus 15-e, a Nagyboldogasszony napjának ünneppé avatása. Államalapító uralkodón erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénykezést.
2015.08.17. 07:55
Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje a Székesegyházban
Szent István országfelajánlásának évfordulóján, fogadalmi szentmisét celebrált Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. A misén, melyen a város és a megye vezetői mellett köztiszteletben álló fehérvári polgárok is részt vettek, főpásztor megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország.
2015.08.17. 07:45

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár