Közhírré tétetik

A mezőgazdaság húzóágazat
A magyar nemzetgazdaság egyik húzóágazatának nevezte a mezőgazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Fejér megyében, állattartó telepek átadásán. A kormányfő először Felcsúton részt vett Flier János vállalkozó marhatelepének avatóján, majd Alcsútdoboz mellett a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének átadásán. Az ünnepségeken a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett.
2014.11.19. 10:12
Kulturális kincseket tekintettek meg a megye polgármesterei Székesfehérváron
Fejér megyei települések polgármesterei találkoztak hétfőn a Csók István Képtárban, ahol a kulturális kincsek megtekintése mellett a baráti és munka-kapcsolatok erősítésére is lehetősége nyílt a település-vezetőknek. A kötetlen program keretében a polgármesterek közösen nézték meg Régészeti pillanatképek és a Seuso-kiállítást is. dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy a Seuso kiállítás az egész megye szimbolikus sikere.
2014.11.19. 09:20
Bicskei csapaté a vándorkupa győzelem
Idén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon csapata nyerte a 8. alkalommal rendezett Gyermekek Napja futballtornáját, így ők vigyázzák a vándorkupát a következő egy évben. A Videoton Oktatási Központ Sportcsarnokában a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok keretében rendezett tornán hagyományosan részt vett a megyei közgyűlés vendégcsapata is. A köszöntők sorában megemlékeztek Pleizer Lajosról, a közgyűlés elhunyt alelnökéről, a futballtornák rendszeres résztvevőjéről.  
2014.11.18. 14:48
Akadálymentesített színházi előadásra készülnek
Akadálymentesített színházi előadást szervez a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján, 2014. december 3-án.
2014.11.20. 13:51
Fejér megye területén, 2014. 46. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 282 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 5,0%-al magasabb, mint az előző héten. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei morbiditás 67,3%-os volt. A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány alacsony, jelenleg influenza aktivitás továbbra sem észlelhető, illetve közösségi járványról sem érkezett jelentés.
2014.11.19. 15:44
Rendvédelmi dolgozók alkotásaiból nyílik kiállítás
Rendvédelmi dolgozók képzőművészeti kiállítása nyílik meg november 20-án 18 órakor a Vörösmarty Színházban. A Kéklámpások elnevezésű tárlatot december 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
2014.11.14. 08:33
„Jó szívvel Fehérvárért – Váljék egészségünkre!” mottóval másodszor szerveznek nagyszabású városi szűrőnapot Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Kórház együttműködésével. November 14-én, pénteken 15.00 órától a Vodafone Sportcentrumba várják az érdeklődőket, akik a legkülönfélébb szűréseken, méréseken, tanácsadásokon vehetnek részt, figyelemmel kísérhetnek érdekes, preventív jellegű egészségügyi eladásokat, illetve lesznek színpadi produkciók is.
2014.11.14. 08:31
Nincs influenza aktivitás Fejér megyében
Fejér megye területén, 2014. 45. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 269 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 9,1%-al magasabb, mint az előző héten. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei morbiditás 64,1%-os volt. A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány alacsony. Jelenleg influenza aktivitás nem észlelhető, valamint közösségi járványról sem érkezett jelentés. 
2014.11.14. 08:28
Országos Mikulás Fesztivál megnyitó Mikulásfalván
Ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét az Országos Mikulás Fesztivál 2014. november 21-én, pénteken 10 órai kezdettel Mikulásfalván. Színes programokkal várják a Fejér megyében élőket és az érdeklődőket a szervezők.
2014.11.11. 11:45
Újabb alelnököt választott a Fejér Megyei Közgyűlés
Fejér Megye Közgyűlése november 6-án, csütörtökön kilenc órától tartotta megalakulása utáni első ülését Dr. Molnár Krisztián elnök vezetésével. A Megyeháza Dísztermében ülésező testület több fontos napirendet fogadott el. Szavaztak az SZMSZ módosításáról, Döntöttek a képviselők egy tanácsnokról, a bizottság összetételéről, szervezetekbe történő személyek delegálásáról, továbbá egy újabb, társadalmi megbízatású külsős alelnök megválasztására is sor került. A közgyűlési elnök a döntéseket sajtótájékoztatón ismertette az ülést követően.
2014.11.06. 15:01

Keresés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Kórházunkról...

Magyar Államkincstár