Közhírré tétetik

Indul a Fejér Értékek Iránytűje program
 A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság 2015. március 6-án (péntek) 15.00 órakor rendezi meg a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott pályázat keretében a „Fejér Értékek Iránytűje” címmel megvalósuló program ünnepélyes projektindító rendezvényét Pusztaszabolcson. 
2015.02.27. 13:49
A kommunizmus áldozataira emlékeztek az 56-osok terén
Közös megemlékezést tartott Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából. Az ’56-osok terén megrendezett eseményen Bobory Zoltán, Fejér megye díszpolgára, a Vörösmarty Társaság elnöke mondott beszédet. A Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak ünnepi műsorát követően koszorúztak a város és a megye, az ’56-os szervezetek, a pártok, az egyházak, és a rendvédelmi szervek képviselői.
2015.02.25. 14:29
Már szerkezetkész az európai színvonalú rehabilitációs- és fejlesztőközpont Agárdon
Újabb mérföldkövéhez érkezett a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének fejlesztése. A kiemelt állami beruházásnak minősített, uniós forrásból megvalósuló „Komplex Rehabilitáció Gárdonyban” című projekt várhatóan szeptemberre fejeződik be, és annak eredményeként egy európai viszonylatban is egyedülálló komplexum jön létre. Az átadást követően több száz fogyatékkal élő gyermek és felnőtt veheti birtokba a létesítményt, ahol minden feltétel adott lesz a fejlesztésükre, a szakmai és környezeti szempontból is színvonalas körülmények között zajló rehabilitációra.
2015.02.20. 09:59
Megemlékezések a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján
 A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelte el. Ennek értelmében minden év február 25-én tartják a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját. Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata idén is megemlékezést tart ezen a napon 11 órakor az 56-osok terén.
2015.02.23. 11:19
A főkapitány értékelt
 Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Dr. Varga Péter r. ezredes a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2015. február 19-én értékelte a 2014. évet rendőrszakmai szempontból a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője és a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke részvételével.
2015.02.20. 08:59
 Kedden tartják a mohai tikverőzést, mely a farsang utolsó napjához, húshagyó keddhez kapcsolódó alakoskodó népszokás. A falu fiatal legényei maskarákban, házról házra járva adományt gyűjtenek. A szokás a nevét a tojásadomány begyűjtése közben végzett „tyúkverésről" kapta, amely egyébként a jószág termékenységét, bőségét szimbolikus cselekedettel segíti elő: a tyúkok fenekét a bottal jelképesen megütögetik.
2015.02.17. 08:03
L. Simon: a történelmi traumákat feldolgozni nem lehet
 A történelmi traumákat nem lehet feldolgozni, hanem egy idő után lekerülnek a kollektív nemzeti tudatalattiba, és együtt tudunk velük élni - hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára A közös haza konfliktusai és a Történelmi traumáink című kötetek szerdai, székesfehérvári bemutatóján.
2015.02.12. 09:58
Játékos múzeumi foglalkozás a Mohai tikverőzésről gyerekeknek
 Kézműves foglalkozások, ismeretterjesztés, szórakozás - mindezeket kínálják egyben a Szent István Király Múzeum most induló múzeumpedagógiai foglalkozásai. A Szombati Matiné a Múzeumban a családoknak, a Patikusinas Programok inkább a felnőtteknek ígérnek hasznos időtöltést. Mindkét programsorozat februárban indul és a szervezők ígérete szerint rendszeressé válik majd.
2015.02.10. 08:58
Tanulmányköteteket mutat be L. Simon László államtitkár
Két tanulmánykötet bemutatóját tartják 2015. február 11-én a Városi Levéltár és Kutatóintézet Szekfű Gyula termében. A közös haza konfliktusai - a Kárpát-medence népei és kelet-közép-európai kapcsolataik és a Történelmi traumáink - közös sebek és a gyógyításukra tett kísérletek a Kárpát-medencében Újvári Gábor szerkesztésében jelentek meg. A köteteket bemutatja L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. 
2015.02.10. 08:56
Nem lesz ügyfélfogadás a Fejér megyei földhivatalokban február 12-től február 16-ig
Fejér megye területén, a járási földhivatalokban, 2015. február 12-től február 16-ig technikai, informatikai okok miatt nem lesz ügyfélfogadás. Február 12-én és 13-án a TAKARNET programon keresztül sem érhetők el majd a földhivatalok. Ez azt jelenti, hogy a kormányablakokban sem lehet az érintett földhivatalokból tulajdoni lapot kiadni.
2015.02.09. 13:54

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Kórházunkról...

Magyar Államkincstár