Közhírré tétetik

Gazdasági érték-és érdekközösségek a Kárpát-medencében
Ezzel a mottóval rendezték meg a IV. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumot pénteken a megyeszékhelyen. A Megyeháza Díszterem tartott rendezvényt a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kárpát-medencei térség gazdaságfejlesztése érdekében hívta életre. Célja, hogy a kis–és középvállalkozások számára lehetőséget kínáljon a térség országaival való gazdasági együttműködés megteremtésére.
2015.01.23. 13:11
„LogSol az energikus vállalat”- Új gyártócsarnokot avattak Szabadbattyánban
 Pénteken délután adták át hivatalosan a LogSol kft. új gyártócsarnokát Szabadbattyánban. A 175 millió forintos telephelyfejlesztő beruházás hivatalos csarnokavató ünnepségén dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is jelen volt. A kezdetben informatikai eszközök gyártásával foglalkozó fehérvári székhelyű cég mára kibővült kínálattal van jelen a piacon. Szünetmentes tápegységek, aggregátorok, gázmotorok gyártásával és export-importjával foglalkozik.
2015.01.23. 16:48
300 fát ültettek a Károlyi-kastélykertben
 „A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykert helyreállításának első üteme: A kastély környezete, és a tó helyreállítása” című, KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0002 azonosító számú projektnek köszönhetően a Károlyi-kastély 22 hektár nagyságú történeti kertje közel 240 millió forintból újul meg. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) koordinálásában valósul meg. A beruházás eredményeként jelentős látogatószám-bővülést vár Bendi Lajos, a Károlyi József Alapítvány képviselője, a projekt vezetője.
2015.01.29. 08:37
Szent István Király Múzeum heti programajánlója
Ajánljuk szíves figyelmébe a Szent István Király Múzeum 5. heti színes felnőtt és gyermekeknek szóló programjait.
2015.01.26. 10:15
Az esélyteremtés sikerének kulcsa a korai kezdet
Családias légkör és széleskörű szakmai érdeklődés jellemezte csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata által a roma témakörben rendezett Workshopot a Fehérvári Civil Központban. Az előadók a romák felzárkóztatásában az elmúlt 20 évben elért eredményekről számoltak be a résztvevőknek. Olyan jó gyakorlatokat mutattak be, mint például a Fejér megyében Pátkán működő tanoda program és a társadalmi elfogadást segítő Esélyórában is részesültek a jelenlévők. A megyei Esélyteremtési Hálózat tevékenységének célja, hogy a felzárkózási lehetőséget a lehető legkisebb életkorban biztosítsa és tegye elérhetővé Fejérben.  
2015.01.23. 11:11
Látogatási tilalom lesz péntektől a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is
 Péntektől kórházi látogatási tilalmat rendeltek el Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményének minden osztályán, mert az influenzafigyelő-szolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás területén jelentősen meghaladta a küszöbértéket – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve szerdán az MTI-vel.
2015.01.22. 12:19
A Magyar Kultúra Napja - gálaműsor a Vörösmarty Színházban
 A Magyar Kultúra Napja alkalmából Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vörösmarty Színház közösen szervez gálaműsort január 22-én, csütörtökön este 18 órakor. A Vörösmarty Színházban tartott rendezvényen átadásra kerül a „Pro Cultura Albae Regiae” díj is. Az eseményre még lehet jegyet igényelni, ezzel kapcsolatos információk a cikkben találhatók.
2015.01.20. 14:27
A Civil Vitamin Program eredményessége a résztvevők sikerében rejlik
Véget ért az Echo Innovációs Műhely TÁMOP-1.4.1.-11/1-2012-0030 számú, Civil Vitamin- Közösségi feladatok erőforrás támogatása a Fehérvári Civil Központban című projektje Székesfehérváron. Az elért eredményeket sajtótájékoztató keretében ismertette Molnár Tamás, Székesfehérvár Megyei Jogú Város civil tanácsnoka, és Domokos Tamás, az Echo nonprofit Network stratégiai igazgatója 2015. január 15-én, a Fehérvári Civil Központban.  
2015.01.20. 11:53
szanház
A Magyar Kultúra Napja alkalmából kerül bemutatásra Csáky Pál „Hit és hűség” című színpadi játéka a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színpadán. (A belépés ingyenes) Martonvásáron.
2015.01.20. 11:50

Keresés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Kórházunkról...

Magyar Államkincstár