Közhírré tétetik

1,1 milliárd forintból épül kerékpárút Csókakőn, Móron, Sukorón, Nadapon, Velencén és Kápolnásnyéken
Országosan is egyedülálló, nagyszabású kerékpárút fejlesztések valósulnak meg Fejérben. A Fejér Megyei Önkormányzat a Közlekedési Operatív Program keretében KÖZOP-3.5.0-09-11 „Kerékpárút hálózat fejlesztése" című pályázaton nyert forrásnak köszönhetően mintegy 1,1 milliárd forintból valósítja meg a pályázatot. Ennek keretében épül bicikliút december 31-ig Fejér megye hat településén. A támogatási szerződések aláírásával mától megkezdődtek a munkálatok. A jelentős beruházást  projektindító sajtótájékoztatón üdvözölte szerdán délelőtt a Velencei-tó környéki települések polgármestereivel Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, és Tessely Zoltán, a térség országgyűlés képviselője a sukorói helyszínen, az Ingókövek előtt a sajtó és a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója és a kivitelező jelenlétében.
2015.10.07. 15:06
„A településeink sikerének záloga az együttműködés” - Milliárdos kerékpárút fejlesztések valósulnak meg Fejérben
Országosan is egyedülálló beruházásnak nevezte Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke a Fejér megyében épülő kerékpárutakat a szerdai közös sajtótájékoztatón, melyet Törő Gábor országgyűlési képviselővel, az érintett települések polgármestereivel és a Mór és Pusztavám Közös Hegyközség elnökével tartottak Csókakőn. Fejér megye hat településén, több, mint egy milliárd forint pályázati forrásból építenek bicikli utat. Mór és Csókakő között mintegy 450 millió forintból épül kerékpárutat kiegészítő mezőgazdasági út a közeljövőben.  
2015.09.30. 14:55
A 1848-as haditanácsnak állítottak emléket a Sukorói református templomban
Szombaton késő délután ökonomikus imával és táblaavatással emlékeztek meg 1848. szeptember 29-i Pákozd-sukorói csata  167. évfordulójáról a csata előestéjén haditanácsnak otthont adó helyszínen, a Sukorói református templomban. A Sukorói Református Egyházközség új emléktáblán örökítette meg az 1848-as haditanács névsorát, melyet Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Fucsku Sándor vezérőrnagy lepleztek le.
2015.09.29. 12:50
Megemlékezések a Pákozd-sukorói csata 167. évfordulójáról
Szombaton az 1848. szeptember 29-i Pákozd-sukorói csata 167. évfordulóját megemlékezéssel és bemutatókkal ünnepelték a VI. Honvédfesztivál ünnepségsorozata keretében Pákozdon, a Katonai Emlékparkban – Nemzeti Emlékhelyen. Az ünneplőknek a Mészeg-hegyen a szabadságharc első győztes csatáját elevenítették fel. A Gyuricza Béla emléke előtti főhajtást követően L. Simon László és Vargha Tamás álalmtitkárok méltatták a pákozdi csata jelentőségét. Az ünnsepségen a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett.
2015.09.28. 16:16
Közgyűlési döntések
A  Fejér Megyei Közgyűlés tagjai a tegnapi ülésen határozatban fejezték ki köszönetüket a magyar kormánynak a határok, a lakosság és az ország megvédéséért-erről is tájékoztatott dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a közgyűlés döntéseiről tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2015.09.25. 10:51
Megújult a pszichiátriai osztály a Szent György Kórházban
Megújult a Fejér Megyei Szent György Kórház pszichiátriai osztálya. Az osztály C épületét újították fel, korszerűsítették, akadály mentesítették. A beruházással megszűnik a pszichiátria túlzsúfoltsága, korszerű infrastruktúrát, informatikai és kommunikációs hálózatot alakítottak ki. A munkálatok a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Közép-Dunántúli Régióban elnevezésű projekt keretében valósultak meg.
2015.09.23. 11:42
Csütörtökön ülésezik a közgyűlés
Mintegy tíz napirendi pont megtárgyalása vár a Fejér Megyei Közgyűlés tagjaira 2015. szeptemebr 24-én, csütörtökön 14.00 órakor a Megyeháza Dísztermében.  
2015.09.23. 10:44
Honvédfesztivál 2015 - szombaton lesznek a pákozdi programok
Hatodik alkalommal szervezik meg a Honvédfesztivált a Pákozd-Sukorói csata 167. évfordulója alkalmából, ami az általános iskolások honvédelmi csapatversenyével kezdődött kedden. A Magyar Honvédség, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezet és az együttműködő társszervezetek az idei évben is sokszínű, eseménydús programokkal várják az érdeklődőket.
2015.09.23. 08:31
Pályázati felhívás - Fejér megye jó tanuló, jó sportoló verseny
A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a FEJÉR MEGYE JÓ TANULÓ JÓ SPORTOLÓ VERSENYE PÁLYÁZATÁT. A pályázatot postán, 2015. október 20-ig lehet leadni.
2015.09.15. 14:49
Első alkalommal rendeztek Fejér Megyei Értéknapot a megyeszékhelyen
Vásárváros és színes programok várták a Belvárosba látogatókat vasárnap az első ízben megrendezett Fejér Megyei Értéknapon. A megyéből a székesfehérvári őstermelők, valamint 15 vidéki település mutatkozott be. A hagyományteremtő kezdeményezés résztvevőit és a kilátogató vendégeket dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötték. Az Értéknapon a Barátság moziban először vetítették a megye értékeit bemutató imázsfilmet, valamint a Városház téren átadták a szombati lecsófesztivál győztesének járó díjat.
2015.09.14. 07:56

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Területfejlesztési program

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu