"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Szent István szelleme máig fényesen ragyog
Augusztus 20-án Királyi Napok programsorozata keretében államalapító szent királyunkról több egyházi és közéleti rendezvényen emlékeztek meg. Délelőtt Spányi Antal mutatott be ünnepi szentmisét a Szent István Székesegyházban, délután dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet a Nemzeti Emlékhelyen, a király szarkofágja előtt, majd a Szent István téren ünnepi közgyűlésre került sor, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester tartott beszédet. 
2016.08.21. 21:33
Szent István domborművet avattak a kápolnásnyéki Halász kastélyban
Szent István király domborművét avatták fel az államalapítás ünnepének alkalmából Kápolnásnyéken. A domborművet a Velencei-­tavi Kistérségért Alapítvány állíttatta, a mű Kontur András szobrászművész alkotása. Az ünnepen nemcsak a Szent István domborművet, hanem a Halász kastély előtt álló régi, felújított kőkeresztet is újraszentelte Spányi Antal püspök. 
2016.08.22. 09:11
Sukoró község önkormányzata 12,5 millió forintos támogatást nyert a település belterületi útjainak felújítására. A nyertes pályázat részleteiről sajtótájékoztatón tájékoztatott Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester,Tessely Zoltán miniszterelnöki kormánybiztos, országgyűlési képviselő Dr. Molnár Krisztián,a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jelenlétében.   
2016.08.22. 09:26
Deresné Tanárki Máriának ítélték az idei Szent István Emlékérmet és Díjat
Tizenharmadik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított díjat minden évben olyan személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet élt. Az idei esztendő díjazottja Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója, aki a nehéz sorsú gyermekek támogatásának szenteli életét. 
2016.08.19. 08:54
25 milliós állami támogatásból rekonstruálják az agárdi bölcsődét
A Velencei-tó egyetlen önkormányzati fenntartású bölcsődéje, az Agárdi Tündérkert Bölcsőde 25 millió forintos pályázati támogatást használhat fel az állam önkormányzatok részére kiírt, önkormányzati feladatokhoz kapcsolódó fejlesztési támogatási keretéből. Gárdony város lakosságszáma évről-évre növekszik, fiatal, kisgyermekes, jellemzően két-három gyermeket vállaló családok költöznek ide, ezért elkerülhetetlenné vált a régi, lapos tetős épület korszerűsítése, mely most állami támogatással elkezdődhet. 
2016.08.17. 10:07
Musica Sacra - Rossini csodálatos muzsikája a  Nemzeti Emlékhelyen
Egyedülálló komolyzenei koncerttel folytatódik az ünnepi rendezvénysorozat a Nemzeti Emlékhely színpadán. Rossini Stabat Mater című egyházi művét a Nagyboldogasszony-bazilika romjai felett adják elő Drahos Béla vezényletével a Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész Rost Andrea, valamint a moszkvai Bolsoj Színház vezető szólistái, Svetlana Shilova, Maxim Paster és Petr Migunov. A produkcióban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskarral és a Primavera Kórussal kiegészülő Egyesített kórus működnek közre. 
2016.08.16. 13:28
Püspöki szentmisével ünnepelte Fehérvár Nagyboldogasszony napját
Hétfőn kora este Spányi Antal megyéspüspök celebrálta a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét a Szent István Bazilikában. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária ünnepünk. Ezen a napon Mária mennybemenetelét ünnepli az egyház. Hazánkban Szent István király nevéhez köthető augusztus 15-e, a Nagyboldogasszony napjának ünneppé avatása. Államalapító uralkodón erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénykezést. 
2016.08.16. 13:23
A Magyarok Nagyasszonyának pártfogását kérték Fehérvár fogadalmi szentmiséjén
Szent István országfelajánlásának évfordulóján, fogadalmi szentmisét celebrált Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. A misén a főpásztor megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A szentmisét megelőzően ünnepélyes keretek között vitték át a Magyar Szent Család ereklyéket a püspökségről a Szent István Bazilikába.
2016.08.15. 09:23
Megnyitott királyaink csontkamrája a Nemzeti Emlékhelyen
Megnyitották ünnepség keretében szombaton reggel az Osszáriumot, az-az királyaink csontkamráját a Nemzeti Emlékhelyen. A Királyi Napok idején, augusztus 21-ig minden nap reggel kilenc és este nyolc óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra. Rácz Piroska antropológus szakvezetésvel pedig szombaton és vasárnap, illetve augusztus 20-án és 21-én 15 órától nézhetik meg az érdeklődők az Osszáriumot. 
2016.08.15. 09:14
Nagyboldogasszony - Magyarország védőszentjének napja
Nagyboldogasszony napja Szent István óta parancsolt ünnep. Bár a mennybevétel dogmáját XII. Pius pápa viszonylag későn,1950-ben hirdette csak ki, az ünnep az egyház sok évszázados hitbeli meggyőződését tükrözi. Magyarországon ez a nap kiemelt ünnep, 1948-ig munkaszüneti nap volt. Hétfőn a Nagyboldogasszony ünnepén Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét a Székesegyházban este hat órakor. 
2016.08.15. 09:12

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Királyi Napok 2016.

Területfejlesztési program

Kerékpárút-fejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu