Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A Nemzeti Emlékhelyen, Szent  István Király  szarkogágjánál tisztelegtek
Régi székesfehérvári hagyomány, hogy augusztus 20-án államalapító királyunk előtti tiszteletadásra kerül sor a Nemzeti Emlékhelyen. Szent István szarkofágjánál, - ahol megjelentek Székesfehérvár, Fejér megye és a történelmi egyházak vezetői és képviselői - Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet. 
2018.08.20. 22:52
Állománygyűléssel tisztelegtek a nemzeti ünnep előtt az Összhaderőnemi Parancsnokságon
Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán, pénteken. Az eseményen ünnepi beszédben méltatták Szent István király és Fehérvár szerepét az állam kialakulásában. Ezt követően kitüntetéseket adtak át, majd a 2015-ös Fehérvár Hangja győztes Zabos Regina és Mits Márton, önkéntes tartalékos hadnagy műsorát hallgatták meg az egybegyűltek. 
2018.08.17. 11:59
 Igari Antal megyei főépítész kapta az idei Deák Dénes Díjat
Hagyományosan a Bory-várban adták át a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, amit az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítél, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát. Az idei évben a Deák Dénes Díjat Igari Antal megyei főépítész, az Ösztöndíjat Gärtner Petra művészettörténész kapta. A jelenlévőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bobory Zoltán író, a kuratóriumok elnökei köszöntötték.  
2018.08.16. 09:30
PÉNTEKI programok a KIRÁLYI NAPOKON
A Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztiválján, a Koronázási Ünnepi Játékokon péntektől három napra beköltözik a középkor a Városház térre, ahol korhű utcarészletek, életképek és vásári forgatag repít vissza a régmúlt időkbe. Átadják a Szent István-díjat és folytatódnak a könnyűzenei koncertek is a Zichy színpadon. 
2018.08.17. 08:31
A Királyi Napok CSÜTÖRTÖKI programjai
A Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivállal folytatódnak csütörtök délután a Székesfehérvári Királyi Napok. Az év egyik legrangosabb sporteseményeként Fehérváron rendezik a Tour de Hongrie második szakaszának díjátadó ceremóniáját. Este a Magna Cum Laude koncertje és mozgó történelmi képregény várja a Belvárosban sétálókat. 
2018.08.16. 09:42
Legrégibb Mária-ünnepünk alkalmából celebrált misét a megyés püspök
Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált a Szent Imre templomban Spányi Antal püspök szerdán este. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária ünnepünk. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és ekkor tartott törvénykezést.
2018.08.16. 09:36
Este parádés felvonulással zár a néptáncfesztivál - Programok SZERDÁN
Városi ösztöndíjak átadásával, Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisével és gyűjteményes kiállítással folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napok programjai szerdán délután. Este parádés felvonulással és gálával zárul a nemzetközi néptáncfesztivál, illetve továbbra is megtekinthetjük a II. András életútját bemutató mozgó történelmi képregényt a Belvárosban. 
2018.08.15. 10:23
Fogadalmi szentmisével emlékeztek Szent István királyra Székesfehérváron
Az országfelajánlás napjához fűződő hagyományos egyházi, fogadalmi ünnepen a Magyar Szent Család körmenetét követően szentmisét celebrált Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre-templomban. A főpásztor a Szent István által megteremtett magyar kultúráról így fogalmazott: „A magyar lélek kultúrája, a magyar szellem teljesítménye az egész emberiség közös kincsévé vált. (…) „Kell az a kultúra, amelyből látjuk gyökereinket, és látjuk értékeinket, látjuk tehetségüket, melyet szolgálatra és teremtésre kaptunk, mellyel a magyar lelket kell őrizni és erősíteni.” 
2018.08.15. 10:14
A Királyi Napok keddi programjai
Az országfelajánlás napjához fűződő hagyományos fogadalmi ünnep egyházi eseményével folytatódik kedden a Székesfehérvári Királyi Napok: a Magyar Szent Család körmenetét követően szentmisére várják a híveket a Szent Imre-templomban. A XXIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál családi programjai és a térzene után este gálaműsor lesz a Zichy színpadon, ahol koncertet ad a Cimbaliband is, majd a nemzetközi folkesten a Góbé zenekar húzza a talpalávalót. 
2018.08.14. 08:21
A Királyi Napok HÉTFŐI PROGRAMJAI
Gyermekjátékokkal folytatódik hétfőn a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál, majd az esti gálának a francia, az indonéz és a bolgár fellépők lesznek a főszereplői, valamint színpadra lépnek az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A mozgó történelmi képregényt 21 órától csodálhatjuk meg a Fő utcán. 
2018.08.13. 09:09

Keresés

Vakbarát verzió

 

Királyi Napok 2018.

Vadgasztronómiai Fesztivál

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár