klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyenap április 29-én, Móron, az Ezerjó hazájában
Idén a 19. móri Szent György-heti Vigasságok rendezvénysorozata keretében április 29-én kerül megrendezésre a Hagyomány- Érték - Minőség jegyében a Fejér Megyei Önkormányzat nagyrendezvénye a Megyenap. A Megyenapi ünnepségen átadják az önkormányzat kitüntető címeit és díjait, valamint a Fejér Megyei Értékeket népszerűsítő programok: Hungarikum játékpark és Megyekorzó: Fejér Termék Vásár színesítik a móri rendezvény programjait. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, Mór országgyűlési képviselője és Fenyves Péter, Mór polgármestere sajtótájékoztatón tájékoztattak a programokról, melyekre szeretettel hívtak minden érdeklődőt a megyéből.
2017.04.18. 11:37
Védjegyük a tradíció és a minőségi alázat
Mint ambiciózus fiatal gyümölcstermesztési tanácsadó Ausztriai Burgenlandban dolgozott, amikor közel került a gyümölcs párlatok világához. Köztudott, hogy az osztrák és német lepárlási technológiák és ezzel együtt a párlatok készítése nagy hagyományokra tekint vissza. Nem igazán kedvelte a pálinkát, de az osztrák lepárlás végeredménye nagyon felkeltette az érdeklődését. Olyannyira, hogy elvégzett egy pálinkafőző-tanfolyamot és maga is nagy rabja lett már kint a párlatkészítésnek. 
2017.04.06. 14:36
Folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér Megyei CIC
A korábbi évhez hasonlóan az Echo Innovációs Műhely pályázata nyerte el Fejér megyében 2017-ben is az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Civil Információs Centrum" címet, amelyet ezúttal 2019. december 31-ig kapott meg a szervezet. A közhasznú civil szervezet és a Fejér Megyei Önkormányzat előszőr 2015-ben kötött stratégia megállapodást, azóta áll fenn a szoros partneri viszony, melyet most 2019 végéig meghosszabbítottak.
2017.03.28. 14:42
Barátság Nap Opoleban
Székesfehérvár Önkormányzata, Opole Város Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat és Opole Vajdaság az idei esztendőben is közösen ünnepelte a Lengyel-Magyar Barátság Napját. A magyar Országgyűlés 2007. március 12-én, a lengyel Szejm március 16-án nyilvánította határozatban ünnepnapnak március 23-át, a Lengyel-Magyar Barátság Napját. Az idei állami ünnepségeknek március 24-én és 25-én a lengyelországi Piotrków Trybunalski ad otthont.
2017.03.27. 09:03
Kulcsprojektek Fejér megye foglalkoztatásáért
A Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum keddi ülésén elfogadta éves munkatervét, és jóváhagyta a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégiához kapcsolódó kulcsprojektek megvalósítási kereteit a Megyeháza Címertermében. Döntöttek többek között az Alapkövek-, a Vállalati Relokációs-, a Támaszfal- és a Fejér termék projektekről is. 
2017.03.27. 09:00
Hagyomány-Érték-Minőség:Megyenap 2017.az Ezerjó hazájában
Idén Móron, a Szent György- heti Vígasságok keretében 2017. április 29-én rendezi meg éves nagyrendezvényét a Megyenapot a Fejér Megyei Önkormányzat. Előzetes a Videon:
2017.03.17. 12:49
Ünnepi megemlékezés Bicskén
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendeztek ünnepi műsort Bicskén, a város közéleti szereplőinek részvételével. Díszvendégként dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet.
2017.03.16. 12:41
A szabadság forradalmát ünnepelték a Városház téren
Székesfehérvár az idei esztendőben is egyedi programsorozattal tisztelgett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. A hagyományokhoz hűen volt koszorúzás, Városház téri sokadalom és huszárbemutató - így ünnepelték 1848 márciusának forradalmát. Az elmúlt évek sikereire és a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is fiatalok idézték fel a forradalom és szabadságharc eseményeit. 2017-ben az „Őrzők” című darabot láthatták a székesfehérváriak a Városház téri színpadon. 
2017.03.16. 08:29
Városszerte megemlékeztek az iskolák március 15-ről
Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy városszerte ünnepi megemlékezéseket tartanak az iskolák az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Ma többek között a Jubál Károly emléktáblánál, a Halesz ligetben, a Rónay Jácint emléktáblánál, a Fekete Sas Szállónál és a Pelikán udvarban gyűltek össze a fiatalok. Műsoraikat követően a megye, a város, a pártok és civil szervezetek vezetői, képviselői koszorúztak, és rótták le kegyeletüket a forradalom hősei előtt. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságon ünnepi állománygyűlésen emlékeztek.
2017.03.14. 16:14
A kommunizmus áldozatai előtt tisztelegtek az 56-osok terén
Közösen szervezett megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat. Az 56-osok terén Törő Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet, az emlékező műsorban a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai működtek közre. A megemlékezés koszorúzással zárult.
2017.02.27. 08:10

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár