klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Forgalomkorlátozások a városi tanévnyitó ünnepség idején a Szent István téren
2017. augusztus 31-én 18.00 órakor a Szent István téren kerül megrendezésre a városi tanévnyitó ünnepség. Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban a rendőrség és a közterület-felügyeletet az alábbi korlátozásokat vezeti be:  
2017.08.30. 10:29
Jól haladnak az etyeki fejlesztések
Helyszíni bejáráson tekintette meg Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a mintegy két milliárdos „Etyeki Gasztrosétány és kapcsolódó fejlesztések” projekt keretében megvalósuló fejlesztési elemeket: a Gasztrosétányt, a Sváb házat valamint a  borászati központokat a napokban. A VVVTFT által lebonyolítandó projekt fejlesztései várhatóan az év végére készülnek el.  
2017.08.29. 11:52
A pécsi kollégiumi férőhelyek Fejér megyei pályázati nyerteseit köszöntötték a Megyeházán
Kihirdették a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit. A Fejér Megyei Közgyűlés által biztosított kollégiumi férőhelyek megjelent 10 pályázóját és az őket képviselő családtagokat Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte hétfőn délelőtt a Megyeházán, majd átadta a jogosultságot igazoló dokumentumokat.  
2017.08.28. 10:16
A marketing szerepe a haltermelésben
A halfogyasztás növelése évek óta kormányzati törekvés, de minden haltermelő pontosan tudja, hogy a központi marketing kevés ahhoz, hogy átütő sikereket érhessünk el, hiszen marketing szemléletű termelés és a kapcsolódó területek összefogása nélkül jelentős eredményeket nehéz elérni. 
2017.08.25. 09:19
XI. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál
Az Országos Vadgasztronómiai Fesztivál sikeresen ötvözi a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt egy csodálatos természeti környezetben. A rendezvény fő vonalát a vadhúsfogyasztás népszerűsítését szolgáló főzőverseny adja, melyre csapatok jelentkezését várják! 
2017.08.25. 09:15
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány innovációs pályázata
Elindult a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány fiatal startuppereket támogató, egy éves mentorprogramja. A pályázat célja az innováció és társadalmi felelősségvállalás erősítése a Kárpát-medencei fiatal tehetségek körében.  
2017.08.22. 08:21
Szépkorút köszöntöttek Zámolyon
A Fejér megyei Zámolyon élő özvegy Nagy Józsefnét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepeltet Kossuth utcai otthonában, családja körében látogatta meg hétfőn délelőtt a megye két vezetője és a település polgármestere. Ilonka néni nagy örömmel vette át a számára készített emléklapot és virágcsokrot.
2017.08.21. 16:37
Díszközgyűlés Szent István ünnepén
A Városháza Dísztermében tartották Székesfehérvár Önkormányzatának ünnepi közgyűlését. Szent István napján itt került sor a városi kitüntetések – a Székesfehérvár Díszpolgára, a Pro Civitate és a Tiszteletbeli Polgár címek – átadására. Dr. Cser-Palkovics András ünnepi beszédében Székesfehérvár saját polgárai felé megnyilvánuló és a magyarság fejlődésében betöltött szerepéről és felelősségéről szólt, valamint bejelentette: Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.  
2017.08.21. 08:28
Ünnepi menet zarándokolt Szent Istvánhoz
Szent István ünnepén hagyományosan a Nemzeti Emlékhelyen tisztelegtek az államalapító király előtt. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, felhívva a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok és a törvény megőrzésének fontosságára. A résztvevők a Fehérvári királyok menetéhez csatlakozva közösen sétáltak át a Szent István térre, ahol koszorút helyeztek el Szent István lovasszobránál. Az augusztus 20-i rendezvények az ünnepi közgyűléssel folytatódnak a Városháza Dísztermében.
2017.08.21. 08:22
Körmenet és fogadalmi szentmise az országfelajánlás napján
A Magyar Szent Család ereklyék Bazilikába történő átkísérésével vette kezdetét ma este a Székesfehérvári Egyházmegye fogadalmi ünnepe. Majd a Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét, melynek keretében megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt halála előtt Szent István király tette. A hagyományos szertartás idei különlegességét a restaurált Szent István-kápolna megáldása, valamint annak a megrongált keresztnek az elhelyezése adta, amit az erbili káld érsektől kapott az egyházmegye az iraki keresztényüldözések kapcsán elpusztított Mar Quryaqus templomból.  
2017.08.15. 13:55

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár