klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
Egyhangú igennel mind a tíz napirendi pontot elfogadta a csütörtökön délelőtt ülésező megyei közgyűlés. A Megyeháza ülésteremben zárt ülésen szavaztak a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított kitüntető cím- és díjak adományozásáról, melyek átadására a Megyenapon, idén április végén, Móron kerül sor.
2017.02.23. 15:54
Évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány
Jelentősen csökkent tavaly a bűncselekmények száma Fejér megyében a 2015-ös évhez képest, a felderítési arány pedig nőtt. Összesen mintegy nyolcezer bűncselekmény történt a megyében tavaly, húsz százalékkal kevesebb, mint a megelőző évben. Ez azt jelenti, hogy jelentősen csökkent a rablások, a lopások és az autófeltörések száma is.  
2017.02.23. 08:51
Megemlékezések a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelte el. Azóta hagyományosn minden év február 25-én, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, Székesfehérvár MJV. Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat megemlékezést tart, idén 11 órakor az 56-osok terén. 
2017.02.21. 09:58
Csütörtökön ülésezik a közgyűlés
A Fejér Megyei Közgyűlés 2017. február 23-án (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel ülést tart. Helye: Megyeháza, Díszterem (Székesfehérvár, Szent István tér 9.).  
2017.02.21. 09:35
Ülésezett a Tanács
Több napirend megvitatására ült össze kedden délután a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és L. Simon László és Törő Gábor országgyűlési képviselők részvételével a Megyeházán.  
2017.02.14. 16:01
Elindult a projekt - A foglalkoztatás javítása és a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása a cél
A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Ez alkalomból kedden délelőtt a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.  
2017.02.01. 09:49
Közgyűlési döntések
Rendhagyó módon kezdődött a Fejér Megyei Közgyűlés csütörtöki soros ülése délelőtt Dr. Molnár Krisztián elnökletével. A Fejér Megye Közgyűlés elnöke a napirendek megvitatása előtt arra kérte képviselőtársait, hogy egy perces néma felállással adózzanak a tragikus olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emléke előtt.  
2017.01.27. 09:16
Eredményesen zárult „A mi kincsesládánk” - Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő döntője
Döntővel ért véget a Fejér megye általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákjai számára a nemzeti és megyei értékek, a Hungarikumok népszerűsítése és megőrzése céljából szervezett vetélkedő. „A mi kincsesládánk” - Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő végső megmérettetésén 2017.január 12-én a két kategóriában a megye 18 döntős csapata vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal Réztermében.  
2017.01.16. 09:06
Vigasságcsinálók bálja az Alba Regia Táncegyüttessel
Vendégváróval kezdődik, majd az Alba Regia Táncegyüttes nyitótáncával és bállal folytatódik a Vigasságcsinálók Bálja február 18-án. A Táncház fergeteges rendezvényén három felvonásos vacsora, meglepetés műsorok, tombola és Gájer Bálint, a swing hercege várja a vendégeket. A vigasságra minden a tánchoz, mulatsághoz kedvet érzőt szeretettel várnak!
2017.01.05. 09:08
18 csapat jutott tovább „A mi kincsesládánk”– A Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő megyei döntőjébe
Döntőjéhez érkezett a megyei általános iskola felső tagozatos és a középiskolás diákok számára szervezett „A mi kincsesládánk” - Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő. A diákokat az első fordulóban, játékos formában egy online teszt kitöltése várta. A beérkezett feladványokat elbíráló bizottság szerdai döntése alapján a megye 3 középiskolájának és 7 általános iskolájának 18 csapata jutott be a megyei döntőbe. A vetélkedő kiemelt célja a nemzeti értékek és Hungarikumok népszerűsítése és megőrzése a következő generáció számára. A megyei döntőt 2017. január 12-én, a Fejér Megyei Kormányhivatal Réztermében rendezik meg Székesfehérváron.
2017.01.03. 09:26

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár