klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„A mi kincsesládánk” – Vetélkedővel népszerűsítjük nemzetünk és megyénk értékeit Fejérben
„A mi kincsesládánk” címmel a Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedőjét rendezi meg a Fejér Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium sikeres HUNG-2016 pályázatán elnyert 3 millió forintos pályázati támogatásból. A Minisztérium „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” meghirdetett és elnyert pályázati forrásból megyénkben kétfordulós vetélkedőt szervezünk a megye általános felső tagozatos és középiskolás diákjai számára.  
2016.11.03. 17:07
Főhajtás a katonahősök előtt
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága közösen koszorúzta meg ma délelőtt a katonasírokat. Halottak napja alkalmából a város és a megye vezetői, valamint a katonatisztek együtt rótták le kegyeletüket a hazánkért hősi halált halt honvédek síremlékei előtt. A nap folyamán valamennyi, városhoz köthető katonatemetőbe kikerültek az emlékezés koszorúi, ugyanúgy, mint minden elhunyt székesfehérvári díszpolgár sírjára.
2016.11.02. 14:42
A Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében bemutatkoznak a megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók.
2016.10.28. 11:10
993 milliós pályázati támogatást nyert energetikai korszerűsítésre a Fejér Megyei Kormányhivatal
A Kormányhivatal 2016 nyarán készítette el a „KEHOP-5.2.2-Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázati felhívás keretében pályázatát, amelyben 12 épületének energetikai felújítását tervezi. A pályázat kedvező elbírálásban részesült, így a megvalósítandó beruházás eredményeként jelentősen csökkenhetnek a Kormányhivatal üzemeltetési költségei.
2016.10.28. 11:02
A környezetünk kincs- Opolei szakmai csoport látogatása Fejérben
A Fejér Megyei Önkormányzat és Opole vajdaság együttműködése keretében a „Biodiverzitás védelmében elnyert uniós pályázatnak köszönhetően 24 fős lengyel csoport érkezett három napos tanulmányútra a Fejér Megyei Önkormányzat testvérmegyéjéből, Opole vajdaságból Székesfehérvárra. A Megyeháza Címertermében rendezett keddi műhelykonferencián a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Tanka Csaba, a Fehér Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte az opolei vendégeket, akik e témában szerevezett megyei programokon gyűjtenek tapasztalatokat, jó gyakorlatokat Fejér megyében.  
2016.10.25. 10:55
Színházi est Október 23. tiszteletére
A hatvan évvel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra emlékeztek vasárnap este a Vörösmarty Színházban. Az ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából adták át a megyei elismeréseket is Fejér megye rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka előterjesztései alapján. Az esten levetítették Schéda Mária naplójából, a Fehérvár Médiacentrum rendezésében készült ’56-os eseményeket feldolgozó filmet is.  
2016.10.24. 09:23
„Az öröm és a szabadság forradalma volt az a tizenkét nap” - Ünnepi megemlékezést tartottak a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Bazilika '56-os emlékkeresztjénél közösen emlékezett a városi és a megyei önkormányzat. Az eseményen Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A nemzeti ünnepen szervezett program zárásaként koszorúzással tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.
2016.10.24. 08:57
1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Velencén
Velencén pénteken délelőtt 1956-os megemlékezést rendeztek a város diákjainak, a történelmi egyházak, az Önkormányzat vezetők valamint a velencei intézmények és civil szervezetek képviselőinek részvételével. Díszvendégként ünnepi beszédet mondott a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián.  Az ünnepséget közös koszorúzás zárta az '56-os kopjafánál és a Hősök emlékművénél.
2016.10.23. 13:06
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a történelmi egyházak
A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében és Spányi Antal megyés püspök meghívására az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira emlékeztek a történelmi egyházak képviselői a Székesegyház 56-os emlékkeresztjénél. Ünnepi beszédében Rákay Philip újságíró kiemelte, 1956 októberének eseményei is azt igazolták, hogy a morál nélküli hatalom nem lehet életképes, mert az emberek igazságérzete és szabadságvágya sebezhetővé teszi. 
2016.10.23. 12:50
A megyeszékhely több helyszínén 56-ra emlékezett a város diáksága
Hagyományosan, pénteken reggel az ’56-osok terén néma koszorúzással emlékeztek a tankkal hátbalőtt fehérvári fiatalokra. A jákysok az ünnepi műsort az eső miatt a tornateremben adták elő, a Széchenyiben az iskola 56-os emléktáblájánál koszorúztak, a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai pedig hagyományosan a Magyar Királynál tartották ünnepi műsorukat, de volt villámcsődület is a Városház téren, ahol a Székesfehérvári Szakképzési Centrum 11 tagiskolájának 1956 diákja vett részt. 
2016.10.23. 12:41

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár