klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Opolei és fehérvári fiatalok produkcióival ünnepelték a magyar-lengyel barátságot
            Városszerte színes programmal ünnepelték a március 23-i Magyar-Lengyel Barátság Napját. Székesfehérvár Önkormányzata és testvérvárosa Opole, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat és Opole vajdaság külön is megemlékezett a barátságról. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban fellépett Krzysztof Riewoldt zsonglőr, valamint Julia és Jędrzej Skiba a 6."Lengyelország Hangja" tehetségkutató résztvevői is.
2018.03.24. 09:39
Zárókonferenciát, díjátadó ünnepséget és kiállítást rendeztek a klímatudatos szemléletformálás jegyében a Megyeházán
A Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Megyei Klímastratégia projekt keretében óvodások és iskolások számára a klímatudatos szemléletformálás céljából klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázatot írt ki a megyében működő oktatási intézmények részére. A klímavédelmi pályázatok nyerteseinek díjátadására szerdán projektzáró konferencián került sor a Megyeháza Dísztermében, ahol Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket és adta át a díjakat a nyerteseknek. A pályamunkákból nyílt kiállítás mától április 5-ig a Megyeháza aulájában, április 6-án a Megyenapon, a Megyekorzó keretében Székesfehérváron, a Szent István téren tekinthető meg. 
2018.03.21. 12:11
Felavatták a Bence-hegyi kilátót Velencén
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke közreműködésével felavatták kedden a VADEX Mezőföldi Zrt. által építtetett Bence-hegyi kilátót Velencén. Az avatóünnepség díszvendégeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott ünnepi beszédet. 
2018.03.20. 13:58
Magyar-lengyel barátság napja tizenegyedszer
Lengyel zsonglőr tart bemutatót a Tóvárosi Általános Iskolában, az ünnepi programnak a Szent István Művelődési Ház ad otthont és a "Lengyelország Hangja" tehetségkutatón felfedezett testvérpár ad koncertet a Petőfi Kultúrtanszéken - színes programmal készül a március 23-i magyar-lengyel barátság napjára Székesfehérvár és Fejér megye. 
2018.03.20. 10:50
Magyar-Lengyel Barátság Napja 2018. Székesfehérvár
A Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár MJV. Önkormányzata tisztelettel meghívja 2018. március 23-án,pénteken 11.30 órakor kezdődő Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából rendezett ünnepségre. 
2018.03.19. 12:21
A 170 éves események hősei előtt tisztelgett a megyeszékhely
Idén 170 éves évfordulóját ünnepeljük az 1848-49-es forradalom és szabadságharcnak. Március 15-én a város közössége A forradalom színei című, 300 fiatallal megvalósuló kreatív utcaszínházi előadást láthatta: a jubileumi műsor a magyar trikolor köré épült, a korabeli történéseket a magyar nemzeti lobogó színeivel állította párhuzamba – megjelenítve az erő, a hűség és a remény, nemzeti identitásunk, szabadságunk jelképeit. A város ünnepi megemlékezésén dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédében így fogalmazott: „A ma reálpolitikusainak – csakúgy, mint Kossuthnak és társainak – a „bajok özönén” kell tartaniuk a szemüket és azon munkálkodni, hogy legyen tere a „békés kiegyenlítésnek”.” Dr. Molnár Krisztián, a Megyei Közgyűlés elnöke a keresztény gyökerekhez való visszatérésről, az ősök tiszteletéről beszélt, Európa identitását és igazi erejét az ezeréves nemzetek sokszínűségével meghatározva. A nap rendezvényei huszártáborral kezdődtek, és hagyományosan József-napi vásár várta a Belvárosban sétálókat. 
2018.03.19. 10:11
MÁRCIUS 15. - Utcaszínház, iskolai megemlékezések, flashmob, és vásár a megyeszékhelyen
Székesfehérváron hagyományosan a közterek szobrainál, emléktábláinál iskolák megemlékezéseivel és koszorúzással kezdődnek a nemzeti ünnep programjai március 14-én, szerdán délelőtt. Március 15-én a város közössége 10.15 órától, majd 15 órakor is részese lehet a 300 fiatallal megvalósuló kreatív utcaszínházi előadásnak.  
2018.03.14. 13:34
Ünnepi állománygyűlést tartottak az ÖHP-nál
1848. március 15-ére emlékező ünnepi állománygyűlést tartottak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán. Az eseményen hagyományosan történelmi előadás hangzott el, és elismeréseket adtak át.
2018.03.14. 13:23
Gazdafórum Szabadbattyánban
Szabadbattyánban péntek este teltházas gazdafórumot rendeztek, melynek díszvendége Jakab István országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnökét, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke, házigazdája Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője volt. A teltházas fórum munkájában részt vett Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újonnan megválasztott megyei elnöke. A fórumra érkeztek gazdák a móri borvidékről és a mezőföld legtávolabbi csücskéből is.  
2018.03.09. 10:16
I. Hungarikum Piknik és Szakmai Nap Egerben
Eger város és az Egri borvidék hungarikuma, az Egri Bikavér, meghívja az ország többi hungarikumát egy közös fesztiválra, hogy egy helyen, Magyarország legnagyobb és egyik legismertebb történelmi borpince-során mutatkozzanak be a magyarság kiemelkedő értékei.
2018.03.06. 11:13

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár