klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Fejér megye székhelyére látogatott február 26-án. A Szent György Kórházban a szülészeti-nőgyógyászati osztályt tekintette meg. A szülészetnek és a gyermekosztálynak otthont adó épületben ő excellenciája találkozott Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyával, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével. Ezt követően a kórházat mutatta be röviden a nagykövet asszonynak dr. Szabó László, az intézmény főigazgatója.
    Sajtótájékoztatón számolt be a csütörtöki megyei önkormányzati ülésről, az ott hozott döntésekről Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke. Legfontosabb eseményként az idei költségvetés elfogadását jelölte meg, utalva arra, hogy a központi elvonások, a megyéket sújtó intézkedések nagyon nehéz helyzetet teremtenek - meglehet, alkotmánysértő módon.
Népzenei minősítő versenyt rendeznek február 25-én Besnyőn.  
   Fejér Megye Közgyűlése ülést tartott február 22-én, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület megtárgyalta, elfogadta az önkormányzat idei, 2007. évi költségvetését. Fejér megye új főjegyzőjévé dr. Varjú Mihály eddigi aljegyzőt választották, a megyei levéltár eddigi igazgatójának, dr. Erdős Ferencnek újabb öt évre bizalmat szavaztak.
A Pákozdi Katonai Emlékhely működtetéséről, fejlesztésének lehetséges irányairól és forrásairól tárgyaltak tegnap. A helyi és a megyei önkormányzat mellett majd tucatnyi civil szervezet képviseltette magát a megbeszélésen.
Sikeres idegenforgalmi kezdeményezésekről lesz szó azon a turisztikai fórumon, amelyet február 28-án, szerdán 16 óra és18.30 között, az agárdi Nádas Étteremben rendeznek.
   Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának „Mindenki sportja” – Szabadidős SportOsztálya 2007-ben is folytatja a „Tárt kapus létesítmények” elnevezésű programját. Ennek révén a megye meghatározott sportlétesítményeinek hétvégi nyitva tartását támogatják.
Hat helyszínen rendezik idén, januárban és februárban, Fejérben a megyei népdaléneklési versenyt.
  A Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő, szociális szakellátást folytató intézmények 2007. évi intézményi térítési díjai intézményenként változnak. E változtatások – legtöbb esetben jelentős emelések – nem a Fejér Megyei Önkormányzat elhatározásából, hanem olyan központi, jogszabályi változtatásokból adódnak, melyekkel az önkormányzat sem ért egyet.
   Ülést tartott a Fejér Megyei Önkormányzat mellett működő Érdekegyeztető Tanács. Az Érdekegyeztető Tanács megtárgyalta az Önkormányzat 2007. évi költségvetési tervezetét. A munkavállalói oldal tudomásul vette a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetet, és támogatja a közgyűlés elnökének Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyának az erőfeszítéseit, miszerint az elnök nem járul hozzá semmifajta fűnyírószerű leépítéshez az önkormányzati hivatalban és a 32 megyei fenntartású intézményben.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár