klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   Az eredeti elhatározásnak megfelelően március 19-én immár a második megyei önkormányzati szakmai napot tartotta a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyeháza dísztermében délelőtt 10 órakor kezdődött konferencia központi témája ezúttal a vízgazdálkodás volt.
   Mint arról korábban hírt adtunk, Fejér megyében eredményes volt a cigány és a német kisebbségek megyei önkormányzati választása. A megválasztott testületek tagjai tegnap vették át megbízóleveleiket, és alakuló üléseiken elnököket, illetve elnökhelyetteseket választottak.
      A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár idén is csatlakozott az Internet Fiesta országos rendezvénysorozatához. Március 20-ától 31-éig kedvezményekkel és különböző programokkal várják az érdeklődőket.
Örök ünnep
   A Fejér Megyei Önkormányzat március 15-e alkalmából a megyeházán tartott ünnepi megemlékezést. Az 1848-as forradallmat méltató köszöntőt műsor követte a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és Müller Zsófia végzős színészhallgatónak a közreműködésével. Az ünnepség keretében adták át a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított kitüntetéseket, köztük a Fejér Megye Díszpolgára címet az idei díjazottaknak.   Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke volt az egyik szónoka a városi és a megyei önkormányzat Petőfi-szobornál tartott közös ünnepségének is.
   Az eredeti elhatározásnak megfelelően március 19-én immár a második megyei önkormányzati szakmai napot szervezi a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyeháza dísztermébendélelőtt 10 órakor  kezdődő konferencia központi témája ezúttal a vízgazdálkodás lesz.
       Húsz éve, 1987-ben gyűlt össze Lakitelken, a Lezsák Sándor udvarán felvert sátorban mintegy kétszáz ember, aki a nemzet iránt érzett felelősségérzettől vezettetve ki akarta cserélni gondolatait arról, mit lehet, mit kell tenni "a magyarság történelmének súlyos válsága" idején. A tanácskozás nem csak a Magyar Demokrata Fórum megalapozásául szolgált, hanem kiemelkedő jelentőségű volt a demokratikus átalakuláshoz vezető úton is. Erre emlékeztek szombaton a megyeházán a Csengey Dénes Vándoregyetem keretében.
"A Szabadság védőbástyája..."
   Ünnepi műsort rendezünk március 15-én 9 órakor a Megyeháza dísztermében. Köszöntő hangzik el, majd a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető cím, valamint a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított díjak átadására kerül sor. A műsorban közreműködnek a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai és Müller Zsófia végzős színész hallgató.Találkozzunk a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város közös ünnepségén, március 15-én 11 órakor a Petőfi-szobornál, a Petőfi téren is!Ünnepeljünk együtt! Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya,a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke
   A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet 2007. március 12-én a Megyeházán tartotta a Közép-dunántúli régióban működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok találkozóját. A házigazda Fejér Megyei Önkormányzat részéről Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, a megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke köszöntötte a résztvevőket.
  A Piac és Profit Konferenciaközpont "Pénzt, de honnan? Pénzt, de hogyan? - Kis- és középvállalatok és önkormányzatok finanszírozása" című, nyitott konferenciasorozatának idei második állomása Székesfehérvár. A Közép-Dunántúli Régió eseményének színhelye az ALCOA-Köfém Művelődési Ház lesz 2007. március 29-én, a részvétel ingyenes.
      Nemzeti ünnepünk, március 15-e előtt az Egészségügyi Minisztérium hagyományosan ünnepséget rendez, és a kiemelkedő munkát végző egészségügyi szakembereknek magas elismeréseket nyújtanak át. Idén kitüntették a Fejér Megyei Szent György Kórház csoportvezető szakasszisztensét és a móri városi kórház több egészségügyi szakdolgozóját.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár