Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

  Ma délelőtt kezdődött a megyeházán az a képzéssorozat, amelynek keretében a megyei önkormányzat intézményeinek vezetői, képviselői és a közgyűlés hivatalának dolgozói vesznek részt. Makai Attila, az Aditus Kft. vezető tanácsadója az első előadáson a projektek uniós támogatási keretetek között történő tervezéséről és megvalósításáról beszélt.
Az enyingi kistérség a munkanélküliség csökkentése, a foglalkoztatás bővítése, a munkaadók és munkavállalók valós problémáinak feltárása és a partneri kapcsolatok kiépítése érdekében fórumot tart. Minden érdeklődőt várnak az enyingi művelődési házban január 30-án 15.00-kor. A rendezvény része a ROP.3.2.1. EU pályázaton nyertes „Fejér Paktum” projektnek
- A Velencei-tó és a környéke álomba szenderült - mondta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke vitaindítójában a tó jövőjéről rendezett konferencián.
   A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács elnöke felkérésére Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást a Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében működő kórházak vezetőinek tegnapi, veszprémi egyeztetése kapcsán. Elutasítja és méltánytalannak tartja – hangsúlyozta –, hogy a fenntartók meghívása nélkül kényszerítették véleményalkotásra a kórházi vezetőket.
 A Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete és a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság szakmai tanácskozást szervez. Előzetes jelentkezés után január 25-én 9 órára várják az érdeklődőket az Agárdi Nádas étterem különtermében.
A megyei önkormányzat a megyeháza dísztermében tartott ünnepségen emlékezett meg a Himnusz megalkotásának évfordulójáról, a magyar kultúra napjáról. Az ünnepi műsorban a polgárdi Clara Voce vegyeskar énekelt, Szigeti Anna és Farkas Szilárd  pedig verset mondott. Az eseményen adták át az önkormányzat intézményeiben dolgozó kitüntetetteknek a főtanácsosi, tanácsosi és főmunkatársi címeket.
   Veszprémben tartotta ülését január 18-án, csütörtökön a Regionális Egészségügyi Tanács (RET). A tanácskozáson részt vett Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Balsay István és Törő Gábor alelnök, dr. Kovács Attila, a megyei közgyűlés delegáltja, a RET alelnöke.A résztvevők megállapodtak abban: a RET nem fogadja el Molnár Lajos egészségügyi miniszternek az ágyszámokra vonatkozó javaslatát. Ezért arra kérik az Egészségügyi Minisztériumot, adja vissza az elvont ágyakat, más esetben ellehetetlenül az egészségügyi ellátás a régióban. 
   A köztársasági elnök szerint az Összhaderőnemi Parancsnokság létrehozása a Magyar Honvédségben zajló másfél évtizedes átalakulási folyamat legfontosabb lépése. Sólyom László e gondolatot – mint a hadsereg főparancsnoka – az alakuló ünnepi állománygyűlésen fogalmazta meg.
A megyei önkormányzatok tevékenységének egyik meghatározó része a körzeti intézményi szolgáltatás és intézményfenntartás. A Fejér Megyei Önkormányzat jelenleg 32 intézményt működtet. Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya az elmúlt hetekben valamennyit meglátogatta, hogy első kézből szerezzen információkat gondjaikról.
Tömböl László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka bemutatkozó látogatást tett  Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyánál, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökénél, aki egyben a Fejér Megyei Védelmi Bizottság vezetője. Tömböl László vezérőrnagy tájékoztatta az elnöknőt az újonnan létrehozott összhaderőnemi parancsnokság feladatairól, majd közösen elemezték a következő időszak védelmi feladatait.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Királyi Napok 2018.

Vadgasztronómiai Fesztivál

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár