klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Több mint 6,8 millió forintos adomány gyűlt össze a példás megyei összefogásból
Fejér Megyei Közgyűlés 2017. december 14-én Karácsonyi ünnepi közgyűlésén, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére – letéti számla megnyitásával - jótékonysági gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, Süle József és családja támogatására. Süle Józsefet 2018. január 2-án, 42 évesen győzte le a méltósággal viselt betegség. A példás megyei összefogás eredményeként összesen több mint 6,8 millió forint gyűlt össze a család támogatására– tájékoztatott hétfőn Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán.
2018.03.05. 13:57
Eredetvédelmi fórum a Megyeházán
A Földművelésügyi Minisztérium indította el azt az Országos eredetvédelmi fórumsorozatot, amelynek szerdán Székesfehérváron a Megyeháza adott otthont. A program célja a földrajzi árujelzők számának növelése, ami hozzájárul az adott régió fejlődéséhez és a turizmus erősödéséhez is. A termelők értékesítési lehetőségei szempontjából jó példa a fehérvári Jancsárkert Termelői piac, amely 2013 óta működik.
2018.02.28. 13:17
A kommunizmus áldozataira emlékeztek a megyeszékhelyen, az Ötvenhatosok terén
Hagyományosan közösen emlékezett a kommunista diktatúrák áldozataira Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat. Az Ötvenhatosok terén rendezett megemlékezésen részt vettek a közhivatalok, a fegyveres és rendvédelmi szervek, az egyházak, a felsőoktatási intézmények és a civil szervezetek képviselői. Emlékező beszédet mondott dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a műsorban a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai működtek közre, az esemény koszorúzással zárult.
2018.02.26. 13:16
Szövetségben a magyar mezőgazdaságért
Az magyar agrárkormányzat Országjáró Gazdafórum sorozat keretében február 13-án Csákváron Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára tájékoztatta a gazdákat az aktuális agrárpolitika eredményekről, a magyar agrárium helyzetéről és időszerű kérdéseiről. Az eseményen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is részt vett.  
2018.02.20. 15:27
Megemlékezés a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján közös megemlékezést tart 2018. február 26-án, hétfőn 10.30 órakor az '56-osok terén a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. A megemlékezésen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei  mondja el gondolatait, majd a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai elevenítetik fel műsorukkal a korszak legsötétebb napjait. A kommunizmus áldozatairól először 2001. február 25-én emlékeztek meg az Országgyűlésben és az ország középiskoláiban. 
2018.02.20. 09:14
Közgyűlési döntések
Csütörtökön délelőtt rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés. A Megyeháza ülésteremben elfogadták „Fejér megye klímastratégiáját” és zárt ülésen szavaztak a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított kitüntető cím- és díjak adományozásáról, melyek átadására a Megyenapon, idén április 6-án, Székesfehérváron kerül sor. A testület legfontosabb döntéseiről Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón számolt be.
2018.02.15. 14:12
Csütörtökön ülésezik a közgyűlés
A Fejér Megyei Közgyűlés 2018. február 15-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Helye: Megyeháza, Díszterem (Székesfehérvár, Szent István tér 9.).    
2018.02.13. 14:08
Ülésezett a Fórum
Ülést tartott a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum a Megyeháza Címertermében.
2018.02.13. 10:37
Helyben van a sokszínűség - A megyeszékhely is kiemelt helyszíne a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak
Immár tizenkettedik alkalommal irányul a figyelem a művelődési házakra február 2. és 4. között a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat alkalmából. Több mint ezer program között Székesfehérvár az egyik kiemelt helyszíne az eseménysorozatnak és az idei főtematika szerint – Helyben van a sokszínűség – jegyében valósulnak meg a programok.
2018.02.01. 08:51
Elkezdődött a felkészülés a választásokra Fejérben
Megkezdte a 2018. évi országgyűlési képviselő választásokra való felkészülést a Fejér Megyei Területi Választási Iroda. Ennek jegyében tartottak a helyi választási irodák vezetőinek felkészítést kedden, a Megyeházán, ahol a tájékoztatók és ismertetők mellett az újonnan kinevezett települési önkormányzatok jegyzői választási esküt tettek és átvették az erről szóló okmányt.
2018.01.23. 15:25

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár