klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Szépkorút köszöntöttek Zámolyon
A Fejér megyei Zámolyon élő özvegy Nagy Józsefnét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepeltet Kossuth utcai otthonában, családja körében látogatta meg hétfőn délelőtt a megye két vezetője és a település polgármestere. Ilonka néni nagy örömmel vette át a számára készített emléklapot és virágcsokrot.
2017.08.21. 16:37
Díszközgyűlés Szent István ünnepén
A Városháza Dísztermében tartották Székesfehérvár Önkormányzatának ünnepi közgyűlését. Szent István napján itt került sor a városi kitüntetések – a Székesfehérvár Díszpolgára, a Pro Civitate és a Tiszteletbeli Polgár címek – átadására. Dr. Cser-Palkovics András ünnepi beszédében Székesfehérvár saját polgárai felé megnyilvánuló és a magyarság fejlődésében betöltött szerepéről és felelősségéről szólt, valamint bejelentette: Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.  
2017.08.21. 08:28
Ünnepi menet zarándokolt Szent Istvánhoz
Szent István ünnepén hagyományosan a Nemzeti Emlékhelyen tisztelegtek az államalapító király előtt. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, felhívva a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok és a törvény megőrzésének fontosságára. A résztvevők a Fehérvári királyok menetéhez csatlakozva közösen sétáltak át a Szent István térre, ahol koszorút helyeztek el Szent István lovasszobránál. Az augusztus 20-i rendezvények az ünnepi közgyűléssel folytatódnak a Városháza Dísztermében.
2017.08.21. 08:22
Körmenet és fogadalmi szentmise az országfelajánlás napján
A Magyar Szent Család ereklyék Bazilikába történő átkísérésével vette kezdetét ma este a Székesfehérvári Egyházmegye fogadalmi ünnepe. Majd a Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét, melynek keretében megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt halála előtt Szent István király tette. A hagyományos szertartás idei különlegességét a restaurált Szent István-kápolna megáldása, valamint annak a megrongált keresztnek az elhelyezése adta, amit az erbili káld érsektől kapott az egyházmegye az iraki keresztényüldözések kapcsán elpusztított Mar Quryaqus templomból.  
2017.08.15. 13:55
Balsay Istvánt köszöntötték 70. születésnapja alkalmából a Megyeházán
A Megyeházán köszöntötte Balsay Istvánt 70. születésnapja alkalmából a megyei közgyűlés elnöke és a megye jegyzője, a város polgármestere és alpolgármestere. A Devecser községben született Balsay István 1985-ben kapcsolódott be a közéletbe Székesfehérvár tanácselnök-helyetteseként és 1990-ben a város első, rendszerváltás utáni megválasztott polgármestere lett. Majd országgyűlési képviselőként, államtitkárként és a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökeként dolgozott elkötelezetten az önkormányzatiságért. Jelenleg szakmai tanácsadóként segíti Fejér megye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város gazdaságának fejlődését.  
2017.08.10. 12:58
Elkezdődött a 62-esen a szabadegyházi elkerülő építése
Két évvel ezelőtt készült el a 62-es felújítása és ezzel együtt a seregélyesi elkerülő, most pedig elkezdődött a 62-es főút Szabadegyháza-Ipartelepet elkerülő útszakaszának építése. Az út mintegy három kilométer hosszan épül meg jövő év júniusáig. 
2017.08.02. 10:27
Bűnmegelőzés a mobilitás jegyében Fejér megyében
Vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívják fel a lakosság figyelmét a Fejér megyei rendőrök a turisztikai szezonban. A „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési akcióterv során az egyenruhások forgalmas helyeken megszólítják és személyesen is praktikus információkkal látják el az érdeklődő állampolgárokat. 
2017.08.02. 10:25
Állami gondozásban élő gyerekek testvértáboroznak Balatonfenyvesen
A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében már tizenkilencedik alkalommal valósulhat meg július 29 és augusztus 4-e között az a „Testvértábor”, ahol a saját családjukból állami gondozásba kiemelt, különböző fejér megyei településeken élő vér szerinti testvérek egy hétig együtt nyaralhatnak Balatonfenyvesen. 
2017.08.02. 10:19
Szombati teljesítménytúrák a Vértesben
A székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület augusztus 5-én, szombaton nagyszabású teljesítménytúrát szervez Vértesi Barangolások címmel, amelyet gánti indulással, négy távon lehet teljesíteni. A túrázók harapnivalót, útközben vizet kapnak, hogy bírják a gyaloglást a várható nagy hőségben is. 
2017.08.02. 10:17
Újabb három és fél milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik Fejér megyébe
Fejér megye összesen 64.3 milliárd forintot kap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ebből a két megyei jogú város közül Székesfehérvárnak 18.6 milliárd, Dunaújvárosnak 9.6 milliárd forint jut, a megye további 106 települése pedig 36.1 milliárd forintot költhet fejlesztésekre. Az eddig odaítélt megyei támogatás összességében már a 21 milliárd forintot is meghaladja, jelentették be pénteken, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és három országgyűlési képviselő részvételével, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón.  
2017.07.04. 10:18

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár