klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„A barátság olyan érték, amit ápolni kell”
Kötetlen találkozóra került sor ma délelőtt Székesfehérváron. Dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke városunkban fogadta Jan Dziedziczakot, Lengyelország Külügyminisztériumának a Lengyelség, parlamenti és konzuli ügyekért, kulturális diplomáciáért felelős államtitkárát. A találkozó elején a Katyń Emlékkeresztet közösen koszorúzták meg, majd egy belvárosi sétát követően rövid tanácskozásra kerül sor a Városházán.  
2017.06.13. 14:19
Az önkormányzati struktúra kiállta az idők próbáját
Az önkormányzati struktúra kiállta az idők próbáját, a szükséges átalakításokat, szerkezeti változtatásokat az elmúlt években végrehajtotta a parlament, a jelenlegi struktúra megmarad - hangsúlyozta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Székesfehérváron, a Megyei jogú városok - megyék és települések együttműködése című programsorozat szerdai záró rendezvényén. 
2017.06.07. 13:21
A köztársasági elnök és a város polgármestere közösen avatták fel a megújult Csónakázó-tavat
Az eseményre készült kerámiakő, valamint egy virágkoszorú tóba dobásával avatták fel a megújult Csónakázó-tavat, majd ezer gyerek léggömbje szállt fel a magasba. Az ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök, aki a megnyitót megelőzően előadást tartott a gimnazistáknak a klímaváltozásról. Majd a felavatott tavon Fa Nándorral, dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyetemben vízre szállt a gimnázium XXIII. Tóavató Robinson Tutajversenyén.  
2017.06.07. 08:35
Kerékpáros alagút épül az M1-es alatt
Különleges műszaki megoldással keresztezi az Etyektől Bicskén keresztül Tarjánba tartó kerékpárút az M1-es autópályát. A szakemberek átsajtolásos eljárással alagutat építenek a sztráda töltése alatt az autóforgalom korlátozása nélkül, amelyen biztonságosan haladhat a biciklis forgalom. A munka legérdekesebb szakasza a napokban kezdődött - tudatta közleményében a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács az OrientPress Hírügynökséggel.
2017.06.07. 08:27
Mérföldkőhöz érkezett Fejér megye:65 település írta alá TOP-projektjének támogatási szerződését pénteken a Megyeházán
Első körben 14,4 milliárd forintnyi Fejér megyei pályázatról született döntés április végén a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. 65 nyertes Fejér megyei település 12 milliárd forintot megközelítő TOP támogatási szerződését pénteken délelőtt a Megyeházán írták alá. Az elsők között szerződő polgármestereket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér megye három országgyűlési képviselője sajtónyilvános ünnepi eseményen köszöntötte a Címerteremben.  
2017.06.02. 16:32
Fejér megye fejlesztéséről tárgyalt a Fehérvári Szenátus
Aktuális ülését tartotta délelőtt a Városházán a Fehérvári Szenátus. A tanácsadó testület számára Kígyóssy Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal vezető tervezője, területfejlesztési munkatársa számolt be Fejér megye fejlesztési terveiről és feladatairól.  
2017.06.01. 14:20
A Top-beruházások engedélyeztetése kiemelt eljárásrendben történik
A Terület- és településfejlesztési operatív (Top) programban megvalósuló beruházások egyes részelemeinek engedélyeztetése kiemelt eljárási rendben történik a kormányhivatalok bevonásával - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Székesfehérváron, a Top információs napok alkalmából tartott sajtótájékoztatón.  
2017.05.31. 13:07
Lengyelországban mutatkozott be Fejér megye és Székesfehérvár
Nemzetközi turisztikai vásáron mutatkozott be Székesfehérvár és Fejér megye az alapításának 800. évfordulóját ünneplő lengyel testvérvárosunkban, Opolében. A szakmai találkozón a fehérvári Tourinform Iroda és a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély munkatársai képviselték városunkat és megyénket.
2017.05.30. 14:49
Közgyűlési döntések
A megyei gazdaságfejlesztési célok megvalósítására és a társadalmi kapcsolatok erősítésére hétfőn rendkívüli ülésen a Fejér Megyei Önkormányzat és Hungrana Keményítő-és Izocukorgyártó és forgalmazó Kft. által létrejövő együttműködési megállapodás megkötéséről döntött a közgyűlés. Az együttműködést a közgyűlési követően sajtó jelenlétében írta alá Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Reng Zoltán, a Hungrana kft. ügyvezető-vezérigazgatója a Megyeházán.
2017.05.29. 11:15
Fejér megyei csapat a Kárpát-medencei értékőrző vetélkedő győztese
A többkörös vetélkedő utolsó megmérettetését május 19-én rendezték meg a Parlament Vadász termében, amelyen a legjobb hét általános iskolás és a legjobb hat középiskolás csapat versengett egymással. A Kárpát-medencei értékőrző vetélkedőn a középiskolások között „A mi kincsesládánk” megyei vetélkedő I. helyezettje, a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium csapata került ki győztesen, akiket pénteken délelőtt Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök és Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke köszöntött a Megyeházán.  
2017.05.26. 10:54

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár