klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Nyitókonferencia
 
2017. szeptember 27-én, a Megyeháza Dísztermében került megrendezésre a KEHOP-1.2.0 azonosítószámú "Megyei Klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása Fejér Megyében" c. projekt nyitókonferenciája, melyen részt vettek többek között települési önkormányzatok polgármesterei és környezetvédelmi munkatársai, a megyében működő nagyvállalatok szakértői, környezet- és természetvédelmi civil szervezetek valamint környezetvédelmi szakhatóságok munkatársai.
A nyitókonferencián elhangott első előadás keretében dr. Sági Zsolt (Mi6 Nkft.) bemutatta a klímastratégiák elkészítésének indokoltságát és az éghajlatváltozással kapcsolatos problémákat. A Fejér Megyei Önkormányzat vezető tervezője (Kígyóssy Gábor) ismertette a projekt főbb elemeit, mérföldköveit, a már megtartott szakmai rendezvények valamint a várható projektesemények körét, időbeli ütemezését. Oletics Zoltán, a Mi6 NKft. klímavédelmi szakértője ismertette a Fejér Megyei Klímastratégia tervezetét, valamint a Klímabarát Települések Szövetségének munkatársa (dr. Czira Tamás) előadást tartott a helyi klímastratégiák készítésének módszertani hátteréről és gyakorlati tapasztalatairól. A rendezvény keretében meghirdetésre került a megyében működő óvodák és általános iskolák számára a megyei klímavédelmi rajzpályázat, a középiskolák részére pedig a megyei klímavédelmi fotópályázat és az „év energiahatékonysági menedzsere” pályázat is.
 
A konferencia előadásainak anyaga a "dokumentumok" menüpont alatt érhető el, az alábbi linken:
http://www.fejer.hu/dokumentumok-6
 
Tudósítások a konferenciáról:
http://www.fejer.hu/a-klimavaltozasrol-tartottak-nyitokonferenciat-a-megyehazan
https://www.facebook.com/fehervartv/videos/1692045404148684/
 
 
 
 Szakmai képzés
platformtagok részére 
 
A Klímabarát Települések Szövetsége 2017. május 04-05. között (az országban elsőként Fejér megyében) szakmai képzést tartott a Megyeháza Címertermében a Fejér Megyei Égahajlatváltozási Platform tagjai részére. A kétnapos képzés keretében a résztvevők az éghajlatváltozás globális, hazai ill. megyei, kistérségi hatásairól, a klímastratégia kötelező ill. ajánlott tartalmi elemeiről, elkészítésének egyes lépéseiről …stb.
 
 
Szakmai Nap
platformtagok részére
 
A Zöldtárs Alapítvány tanulmányutat szervezett a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform tagjai részére 2017. június 27-re, Martonvásárra, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetébe, melynek témája: a globális klímaváltozással együtt járó extrém környezeti stressz hatások kezelésének lehetőségei a gabonafélék nemesítésében.
 
A tanulmányút programja:
  • a Zöldtárs Alapítvány és a Szekszárdi Klímakör tevékenységének bemutatása;
  • előadás az Agrárgazdálkodási Kutatóközpont tevékenységéről, programjairól, kiemelt figyelemmel a klímaváltozás kezelésére irányuló kutatásokról;
  • kutatási témavezetőkkel -helyszíni bejárás keretében- a Kutatóintézet egységeinek megtekintése (fitotronban, ill. a szabadföldön folyó kísérletek megismerése).
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár