Ugrás a tartalomhoz

Szellemiség

Nincs mennyeibb a nagymama lekvárjánál, a barátunk főzte pálinka váltja ki bensőnkben a legfinomabb bizsergést. Mi rejlik a hozzánk közel állók által készített dolgokban? Mitől többek a tucatnál? A gondoskodó figyelem az, ami a felhasznált alapanyagokat, a technológiát, az átvett tradíciókat és a korszerű ismereteket ötvözi. A munka szeretete pedig, akár a só a levesben, nélkülözhetetlen hozzáadott érték.

Elhatároztuk, hogy felkutatjuk Fejér vármegyében azokat az őstermelőket, vállalkozókat, akik abban a szellemiségben készítik termékeiket, amelyikben a nagymamák lekvárja és a barátok pálinkája is létrejön.

A magyar vidék hajdan Európa éléskamrája volt, de még a közelebbi múltban is képes volt terményeivel, termékeivel ellátni a vásárlókat. Vétek lenne a vidéki emberek értékteremtő munkáját, ötletességét parlagon hagyni – célunk, hogy segítsük a kiváló magyar termékek választékának bővülését, új munkahelyek teremtését. Minden egyes alkalommal, amikor Ön Fejér terméket visz haza, ezt a szándékot erősíti.

a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke