klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Támogatásban részesülhetnek az élelmiszert előállító kistermelők és főhivatású őstermelők
2017.10.04. 11:15

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület ismét megnyitotta a Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásárt. Az élelmiszert előállító kistermelők és főhivatású őstermelők azok, akik az Európai Bizottság szabályai szerint tevékenységük fejlesztéséhez nem kaphatnának támogatást – jelentette be a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára tegnap Fehérváron, a III. Fejér Megyei Termelői Mustra keretében megrendezett szakmai konferencián.A kétnapos programsorozatot tegnap szakmai konferencia vezette be, ahol egyebek között a kis- és őstermelői élelmiszertermeléssel kapcsolatos támogatásokról, a helyi piacokkal kapcsolatos tapasztalatokról, működtetésük élelmiszerbiztonsági feltételeiről hangzottak el előadások.

A termelői konferenciát a jövő nemzedéke nyitotta
Fotós: Borbély Béla

A szakmai konferencia résztvevői – országgyűlési képviselők, agrárszakemberek, kis- és őstermelők és a termelői piacok működtetői – előtt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke az élelmiszerek minőségének, ellenőrzésének fontosságáról szólt. Mint mondta, ennek különösen nagy jelentőséget ad, hogy egyre nagyobb az igény a jó minőségű élelmiszerek iránt, ugyanakkor tapasztalható a kelet- és nyugat-európai piacokra szánt élelmiszerek kettős minősége, ami „elfogadhatatlan”. A fogyasztók érdeke, hogy egészséges, biztonságosan előállított, friss áruhoz jussanak, amire a legjobb megoldás, ha a helyben megtermelt termék rövid úton, helyben kerül értékesítésre.

Kiss Miklós Zsolt államtitkár tájékoztatta a konferencia résztvevőit 
Fotós: Borbély Béla

Támogatásban részesülhetnek azok az élelmiszert előállító kistermelők és főhivatású őstermelők, akik az Európai Bizottság szabályai szerint tevékenységük fejlesztéséhez nem kaphatnának segítséget– jelentette be a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a konferencia résztvevőinek. Kis Miklós Zsolt tájékoztatása szerint azok a főállású őstermelők, akik vállalják birtokméretűk növelését, 15 ezer euró átalánytámogatáshoz juthatnak. Támogatásban részesülhetnek továbbá a piaci megjelenést tervező, eddig alapanyagot előállító termelők, ők az élelmiszeripari pályázat keretében juthatnak forráshoz.

Feol.hu

 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár