klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Tisztelet – Székesfehérvár és Fejér megye védőnőit köszöntötték
2017.06.27. 10:08

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály szervezésében rendezték meg a Védőnők Napját, csütörtökön, a Magyar Király Szállóban. Az ünnepségen átadták a "Kiváló Védőnő" kitüntetéseket is.  

A szakdolgozói kamara a Fejér Megyei Kormányhivatallal és a Magyar Védőnők Egyesületével közösen hatodik alkalommal rendezi meg a Védőnők Napját. A védőnők rendkívüli munkát végeznek az egész országban. A mai napon őket ünnepeljük, akik 102 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél.” - fogalmazott Bokorné Sike Erika, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke.

A védőnők 1915, azaz a jogelőd Országos Stefánia Szövetség megalakulása óta jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. A területi védőnők a várandósok és gyereket nevelők körében, az iskolavédőnők az oktatási intézményekben végzik munkájukat. A kórházi védőnők jellemzően a szülészeteken, újszülött osztályokon dolgoznak, és a várandós, gyermekágyas anyák ellátásában, a szoptatás segítésében, az anya és újszülöttje hazabocsátásának előkészítésében, az egészségnevelésben vesznek részt. A védőnői szolgálat hivatalosan is Hungarikumnak számít, hasonló csak Finnországban létezik. 2013-ban Magyar Örökség Díjat kapott a Szolgálat, majd a Nemzeti Értéktár tagja lett.” - mondta el ünnepi köszöntőjében Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

2011 óta dolgozom szoros együttműködésben a Védőnői Szolgálattal, elsősorban a szűrővizsgálatok, az egészségnapok és Székesfehérvár egészségfejlesztési koncepciója kapcsán. Munkájuk, személyiségük óriási érték. Szeretném, ha a jelenleg zajló átalakulások során kapcsolatban maradhatnának az önkormányzattal és megkapnák azt az erkölcsi és anyagi elismerést, amelyet megérdemelnek.” - mondta Östör Annamária Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, önkormányzati képviselő.

A köszöntők, beszédek után került sor a "Kiváló védőnő" díjak átadására, amelyet a díjazottaknak Polyákné Gulyás Erika megyei vezető védőnő és Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa adtak át. Kiváló védőnő kitüntetésben részesült Martonné Szűcs Aranka (Mór-Bicske), Alföldi Józsefné Kovács Erika (Magyaralmás-Söréd), Fekete Éva (Dunaújváros-dél), Sándorné Both Éva (Dunaújváros, 3. körzet), kollektíven a Bicskei Védőnői Szolgálat valamint Horváth-Varga Zsófia (Székesfehérvár).


A díjak átadását követően a résztvevők meghallgatták Dr. Buda László Ph.D. pszichiáter, pszichoterapeuta előadását gondolatok az egészséges önszeretetről címmel.

 

www.szekesfehervar.hu

Keresés

Vakbarát verzió

 

Választás 2018.

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár