klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Törő Gábor

TÖRŐ GÁBOR
 
Móron születtem 1962-ben, nős vagyok két gyermek édesapja. A Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában végeztem 1991-ben, mint gépésztechnikus, majd tanulmányaimat 2007-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán folytattam, ahol igazgatásszervező szakon szereztem diplomát. 1980-tól 2005-ig a Vértesi Erőmű Zrt. Márkushegyi Bányaüzemében voltam művezető. Tagja vagyok Mór Város Sportjáért Közalapítvány kuratóriumának és Mór Borvidék TDM Egyesület elnökségének, valamint 1994 és 2002 között Mór Város Önkormányzata képviselőtestületének. 2000-től 2010-ig a településfejlesztési bizottság elnöki, 2006 óta a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöki, 2009 óta pedig a Fidesz Móri Csoportjának elnöki tisztségét töltöm be. 2009-ben Fejér Megye 5. sz. választókerület Fidesz - szervezet elnökének választottak, 2010-től vagyok a választókerület országgyűlési képviselője. 2012. októberében választottak meg a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének.
 
Eddigi munkám során részt vettem megyénk több településének alapfokú oktatását érintő problémájának megoldásában. Helyi önkormányzati képviselőként nagy gondot fordítottam Mór és térsége egészségügyi ellátásának fejlesztésére, a megyei közgyűlés alelnökeként pedig az előző kormány által bezárt Székesfehérvár-Komárom vasútvonal újraindításában jártam közben. A 81-es főközlekedési úttal kapcsolatos súlyos közlekedési problémák megoldását is folyamatosan szorgalmaztam, támogattam. A megyei közgyűlés alelnökeként rendszeresen látogattam a megye településeinek rendezvényeit, jó kapcsolatot alakítottam ki a települések vezetőivel, az egyház képviselőivel. Fontos eredménynek tartom, hogy Mór és térsége vonatkozásában a korábban szinte kizárólag autóipari és egyéb beszállítói tevékenységekre alapozott gazdaságfejlesztés mellett sikerült megteremteni a térség hosszú távú turisztikai fejlesztését. Közös erővel létrehoztuk a móri kistérség több települését (Mór, Csókakő, Fehérvárcsurgó) felölelő szervezetet. A móri kórház megmentése érdekében sikeres erőfeszítéseket tettünk, melynek eredményeként pályázati forrásból biztosítottuk az intézmény átalakítását, felújítását, az egynapos sebészeti ellátás bevezetésével pedig annak hosszú távú működését. A Móron, Szabadbattyánban és annak környékén élő gazdák állami tulajdonú termőföldek értékesítési ügyeivel is foglalkozom és képviselem érdekeiket.
 
Kiemelten fontos számomra a megyében élőkkel való kapcsolattartás, hogy megismerjem gondjaikat, problémáikat. Célom a megye gazdasági fejlődésének elősegítése, az itt élő emberek egészségügyi és szociális helyzetének javítása, tisztességes megélhetést nyújtó munkahelyek teremtése, és az emberek közbiztonságának növelése.
 
Céljaink elérésében megerősít bennünket, ha tudjuk: nem vagyunk egyedül. Jó érzéssel tölt el, hogy családom tagjai támogatják elképzeléseimet, és a céljaim elérését elősegítő, biztos hátteret jelentik számomra.
 
 
 
Törő Gábor elnök honlapját itt találja.
 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár