Isten hozta nálunk!

dr. Molnár Krisztián
a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke 

Eseménynaptár

«
2014 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Tóth Erika

 
 
Tóth ErikaTóth Erika
 
Született: Szerencs, 1959.08.19.
Lakóhely: Alcsútdoboz
Végzettség: Eötvös József Főiskola – okleveles művelődésszervező; ELTE TÁTK – okleveles szociológus
Munkahely: József Nádor Általános Iskola, Alcsútdoboz
Családi állapot: férjezett, két nagy gyermekkel
 
A közéletben 1994. óta veszek részt aktívan. Az akkori országgyűlési választások alatt a Fidesz Fejér megyei 7. választókörzet irodavezetője voltam. Ebben az évben alapító tagként vettem részt a Bicske városi Fidesz csoport megalakításában, melyben később - 1997-től 2002-ig - az elnöki tisztet töltöttem be. Mivel munkahelyem és lakhelyem is Alcsútdoboz településhez kötött, így a bicskei szervezetben lemondtam, és 2002 júliusában megalakítottam az Alcsútdobozi Fidesz csoportot, melynek azóta is elnöke vagyok.
 
A Fejér megyei önkormányzatba először 1998-ban kerültem be a Fidesz listájáról, majd 2002-ben és 2006-ban is megyei képviselő lettem. Az eltelt ciklusok alatt több bizottságban dolgoztam, így a turisztikai, az oktatási-kulturális, a nemzetközi kapcsolatok, a jogi-etikai és az ifjúsági-sport területeken.
Az alcsútdobozi önkormányzatba 2002-ben és 2006-ban is bejutottam képviselőként. Az alpolgármesteri tisztet 2002. óta látom el a településen.
 
A Fejér Megyei Közgyűlés tagjaként szeretném tovább folytatni a legutóbbi ciklusban végzett munkát. A turisztikai, az ifjúsági, a kulturális, a nemzetközi kapcsolatok területén szerzett tapasztalataimat tudnám az új testületben a leghasznosabban kamatoztatni.  
 

Fejér Megye Közgyűlés területfejlesztésért és külkapcsolatokért felelős tanácsnoka vagyok. 

 
Fejér megye földrajzi elhelyezkedését, természeti, épített és humán erőforrásait tekintve jó kondíciókkal rendelkezik, azonban ezt nem tudja megjeleníteni kellő súllyal ahhoz, hogy az ország egészét tekintve kiemelt figyelmet kapjon.
Úgy gondolom, hogy a kormány tervezett közigazgatási intézkedéseivel (pl. a kormányhivatalok stb.) a megyei önkormányzatok szerepe is módosulhat. Abban az irányban látnám jónak az elmozdulást, ha az intézményfenntartástól a szélesebb körű megyepolitikai feladatok felvállalása felé haladhatnánk. A közélet megyei szintje alkalmas lehet arra, hogy a kormányzati cselekvéshez vagy a kormányzati szándékok megértetéséhez szükséges társadalmi visszajelzéseknek, párbeszédnek teret biztosítson. De alkalmas lehet arra is, hogy olyan aktualitások, mint pl. a környezetvédelem vagy a vidék elurbanizálódásával kapcsolatos kérdések az emberek és a döntéshozók számára is a fókuszban maradjanak.
A legfontosabbnak azonban mindenekelőtt azt tartom, hogy Fejér megye értékeinek középpontba állításához sokkal hatékonyabb kommunikációs és marketing tevékenységet folytassunk, melynek révén nagyobb önbizalmat sugárzunk, megláttatjuk a lehetőségeket, elindíthatjuk a kreatív fantáziát az emberekben.
 

Keresés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Kórházunkról...

Magyar Államkincstár