klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

VIII. Honvédfesztiválon a pákozd-sukorói csatára emlékeztek
2017.09.24. 13:01

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete már a 20. alkalommal emlékezett a pákozd-sukorói csata évfordulójára a helyszínen. Idén hét oktatási intézmény iskolásai is közreműködtek, összesen 169 diák mint fiatal nemzetőr és a résztvevő hagyományőrző egyesületek alkották a csata szereplőit. Este a Sukorói Református Templomban megemlékeztek a Sukorói Haditanács 169. évfordulójáról, ökomenikus imát mondtak a szabadságharc hőseiért Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének részvételével. A VIII. Honvédfesztivál reggel térzenével kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitót Sulyok János, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára mondta. Sulyok János és Szabó István vezérőrnagy megkoszorúzták a Szabadságharc emlékművét. Utána a Magyar Királyi Kardforgatók rendje kardját suhintotta, megcsodálhattuk az I. András Király Lovagrend, a Magyar Királyi 106. Önálló Honvéd Tüzérüteg, a Magyar Királyi Szent István 3. honvéd gyalogezred, az MH Ejtőernyős Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör bemutatóját. Napközben a Bella Italia Múzeum és Bödő Viktória fotóművész kiállítása is látnivalót jelentett. 
Este a Sukorói Református Templomban megemlékeztek a Sukorói Haditanács 169. évfordulójáról, ökomenikus imát mondtak a szabadságharc hőseiért.
 
A Honvéd Férfikar műsora tette felejthetetlenné az estét, Kodály és Erkel dalaival. A többi között Bánk bán áriája kórusi átiratának csodáját is fokozták, a Háry János daljáték Toborzó kórusra írt művével.
 
A megemlékezésen részt vett Vargha Tamás,honvédelmi államtitkár, Tessely Zoltán  országgyűlési képviselő és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei KÖzgyűlés elnöke. 
 
A héten folytatódik az ünnepi sorozat, minden napra jut rendezvény, közülük is kiemelkedik csütörtökön Székesfehérváron a Hazafiság iskolája pedagógiai konferencia, s a pénteki Összhaderőnemi nap, amelynek során felavatják Miska huszár szobrát, Magyarország legnagyobb katonaszobrát, Pákozd határában.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár