MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

100 hektár új erdő Fejér megyében
2022.03.28. 18:29

Fejér megye klímavédelmi stratégiájának megfelelően, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve alapján közel 100 hektár új erdő létesült az elmúlt időszakban megyénkben. A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. elmúlt időszakban végrehajtott erdőtelepítési munkálatainak eredményeit Majoros Gábor vezérigazgató Balinkán ismertette hétfőn. A programon jelen volt Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is. 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte a Vadex Zrt. közjóléti tevékenységét, melyet Fejér megyében végzett az elmúlt években. 
 
 
„A mostani program számunkra azért is nagyon fontos, mert a megye klímapolitikájának alapvető célkitűzése a megye fásításának a növelése, az erdő-és zöldfelületek növelése. A mostani program keretében 100 hektár új erdő kerül telepítésre itt Fejér megyénkben, ebből most mintegy 30 hektár egybefüggő terület. Számunkra nagyon fontos, és merem remélni, hogy főleg az utánunk jövő generációknak - gyermekeinknek, unokáinknak -  lesz öröme ezekben az erdőkben” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.

Az országos átlaghoz képest Fejér megye alacsony erdősültséggel rendelkező terület, hiszen egy nagy mértékben iparosodott régió, ezért is nagyon fontos a jelenlegi erdőtelepítési program – mondta el a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. 


A programon Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: az, hogy Magyarországon az erdők minőségi erdők legyenek, elképzelhetetlen a magyar erdészek áldásos és magas színvonalú szakmai munkája nélkül, ami a legmagasabb szintű erdészeti kultúra a világon.


A program keretében a résztvevők jelképesen maguk is hozzájárultak az erdősítéshez három ezüst hársfa közös elültetésével.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP