MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

14. vadgasztronómiai fesztivál és Megyekorzó a Pákozdi Pagonyban
2021.09.05. 15:00

Közel háromszáz szakács és több ezer látogató érkezett szombaton a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Megyekorzó rendezvényére, amely az idei évben az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás egyik kiemelkedő eseménye volt. 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a vadhús felhasználhatóságának sokoldalúsága mellett a Kárpát-medence és a magyar erdők csodáit ismerhették meg a fogyasztók. A fesztiválon Majoros Gábor, a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének elnöke, a Vadex vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: a magyar vadhús minősége nem csak a magyar vad és vadgazdálkodás jó hírét öregbíti, hanem országunk nemzetközi megbecsülését is emeli. A hazai vadhús-fogyasztás népszerűsítésében is kiemelt feladatokat vállalunk fel.
 
A Fejér Megyei Önkormányzata saját rendezvényeivel is gazdagította a fesztivál programját, hiszen a Megyekorzón mindenki meglelhette a kedvencét a házi készítésű, természetes, egészséges ételek és a kézműves termékek között, míg a Hungarikum játékparkban és a MintaKINCStár programjain játékos, interaktív formában ismerhették meg hazánk és megyénk értékeit kicsik és nagyok egyaránt.
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke pedig üdvözölte, hogy második alkalommal rendezték Sukorón a programot, majd kiemelte a Megyekorzót, amelyen a helyi termelők, kézművesek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.
A "Megyekorzó Legszebb Standja" Elismerést az FMÖ Fejér Termék Bizottsága döntése alapján az MJ Glass Design - Magasházi Julianna nyerte el saját készítésű üvegékszereivel.
A "Megyekorzó kedvence" Elismerést a BORBÁS KERT - BORBÁS EDIT nyerte a közönségszavazatok alapján.
 
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a fesztivál résztvevőit.Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke pedig kiemelte: a Pákozdi Pagony pompás keretet ad egy ilyen rendezvénynek, s ehhez gratulált. Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.
Kovács Zoltán az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás kormánybiztosa pedig, a világkiállítás küszöbén, az annak ‘előszobájának’ tekinthető fesztiválról szólt, amelynek üzenete van: a magyar vadhús biztonságos, egészséges és széles körben fogyasztható, melynek megvan a helye a magyar gasztronómiában.
 
A megnyitón Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Lőrincz Attila, a Vadex vadfeldolgozási ágazati igazgatója. Majd pedig sajtótájékoztatón az Agrármarketing Centrum vadhús fogyasztását népszerűsítő kampányának indulását jelentették be. A fesztivál Vadgasztronómiai Nagydíját a Rapsberry nevű budapesti csapat nyerte, az Erdei Ételek Mestere elismerést pedig a Bakonyerdő csapata.

 
 
 
 
 
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP