MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

15 év – 15 kilométer – Pusztaszabolcson Európa-napot rendeztek
2019.05.06. 09:05

A startpisztolyt Simon László kormánymegbízott sütötte el, Molnár Krisztián pedig kocogva tette meg a város és a lakhelye közötti 19,5 kilométeres távot. Szombat délután a Fejér megyei Európa-napon jártunk. Hazánk 15 éve csatlakozott az Európai Unióhoz. Az évforduló alkalmával Pusztaszabolcson szombat délután megrendezett Európa-nap fő attrakciója ezért a 15 kilométeres közösségi futás volt. A rendező, a megyei kormányhivatal kebelén működő Europa Direct iroda a futás mellett egyéb szórakoztató programokról is gondoskodott.
 
A rendezvényt igazán különlegessé tette, hogy a megye több településéről – így például Mórról vagy Bicskéről – váltófutásban érkezett az Európa-nap helyszínére egy-egy csapat.
Dunaújvárosból például hárman tették meg egymást váltva a 33 kilométeres távot. Egyikőjük Krausz István volt, aki 66 éves, de a fiatalokat is lepipálja. A Balatont megkerülő futáson a csapatok stafétában teljesítik a távot, ő egyedül küzdötte le a távot egy ízben. Kevesebb mint 31 óra alatt kerülte meg Közép-Európa legnagyobb tavát, s mint azt lapunknak elmondta, csak enni állt meg. Ha már nagyon elfáradt, akkor úgy pihent, hogy egy szakaszt gyalogolva tett meg. A szikár férfi azt is elárulta lapunknak, hogy a hétvégén is körbe kívánja futni a magyar tengert, a nyáron pedig egy olyan hazai versenyen indul, ahol 252 kilométer a táv, amit 36 óra alatt kell teljesíteni.
Molnár Krisztián és felesége szintén a saját lábán érkezett az Európa-napra. A megyei közgyűlés elnöke és párja kevesebb mint két óra alatt futotta le a lakóhelyük, Sukoró és Pusztaszabolcs között a csaknem húsz kilométeres távot. A megyei elnök számára a dolog nem volt túlságosan megerőltető, ugyanis edzésben van. Mint azt lapunknak elmondta, hetente egyszer munka után kocogva tér haza Székesfehérvárról, a megyeházáról Sukoróra. A legemlékezetesebb, futással kapcsolatos emléke egyébként az, amikor 2011-ben a lengyelországi Opole vajdaságba egy nyolcfős csapat tagjaként öt nap alatt tették meg stafétában a 600 kilométeres utat – mesélte Molnár Krisztián.
Az Európa-napi futásra, amelynek a rajtja és célja is a pusztaszabolcsi sportpálya volt, előzetesen 180 felnőtt és 170 gyerek regisztrált – mondta el a tudósítónak Szili Vali, az Europe Direct iroda vezetője. Mivel azonban szombaton esett az eső, a benevezetteknek csak mintegy hetven százaléka volt ott, amikor Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánybiztos elsütötte a rajtpisztolyt. Elsőként a felnőttek mezőnye startolt, akiket 15 kilométeres táv várt. Aztán azok, akik párjukkal váltóban tették meg ugyanezt a távot. Végül a gyerekek lelkes csapata indult, nekik 1,5 kilométert kellett megtenni. Ez nem verseny volt, az volt a lényeg, hogy lehetőleg mindenki teljesítse a távot. Az most nem osztott, szorzott, hogy ezt hányadikként tette. A beérkezőket, akik bőrig áztak, mire megtették a még jobban rákezdő esőben az utat, több száz adag gulyás, valamint két koncert is hivatva volt átmelegíteni.
 
szöveg:feol.hu 

 

 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP