MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

24 Credo Econell, szóló autóbusz kezdi meg szolgálatát Fejér megyében
2021.08.13. 12:15

Tovább fiatalodik Fejér megye járműállománya, ezúttal 24 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát. Az új járművekbeszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig. A közlekedési társaság kiemelt célja továbbra is a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények minél magasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése.
 
A most beszerzett több mint félezer autóbuszból elsőként a Kravtex Kft. kezdi meg az új járművek szállítását: az első 150 darab Credo Econell 12 típusú, szóló, alacsony belépésű jármű már a nyár végéig megkezdi a szolgálatát; a buszok – Pest megye kivételével – országszerte forgalomba állnak. A modern járművek egy részével utasaink először a megyeszékhely helyi közlekedésében, később pedigBicske környéki (Székesfehérvár és Martonvásár irányában), valamint a Velencei-tó környéki, továbbá a Székesfehérvár Sárosd közötti járatokon (Mezőfalva és Nagylók irányban is), azon kívül az Enying környékiautóbuszvonalakon találkozhatnak majd.
 
A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak,elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval rendelkeznek. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 D előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.
 
Az elmúlt évek legnagyobb volumenű egyidejű autóbusz-beszerzése zajlik idén - jelentette be dr. PaffériZoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója.
 
Hozzátette: „A most Fejér megyébe érkező 24autóbusznak köszönhetően a térségben közlekedő helyközi járműállományon belül a szóló kivitelűek közel 14százaléka újul meg.A korszerűsítéssel éves szinten több mint 2 millióutas számára biztosítunk még kényelmesebb utazást.2018 óta 18 új autóbusz kezdte meg szolgálatát a megyében, fejlesztéseink azonban folyamatosak, jelentős előrelépés előtt állunk a megyeszékhely helyi közlekedésében is: sikeresen pályáztunk elektromos buszok beszerzésére, és hamarosan lezárul a beszerzésükre kiírt közbeszerzési eljárás. 2022 első negyedévében 12 új elektromos meghajtású jármű fiatalítja a helyi állományt, így a csendes és környezetkímélő elektromos buszok előnyeit Székesfehérvárközel 100 ezer lakosa is élvezheti majd.”
 
A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja keretében – augusztus végéig – 1401 új és újszerű autóbusz állít forgalomba.A társaság 2021-ben 1665 busz beszerzésére indít közbeszerzési eljárást, ebből – az eljárások sikere esetén – várhatóan közel 700 jármű az év végéig meg is érkezik.A fennmaradó állomány 2022-ben áll majd az utasok szolgálatába.A jármű-fiatalítási program eredményeként a jövő év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 40 százaléka megújul.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP