MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A biztonság a legfontosabb – átadták a bakonycsernyei záportározót
2022.02.09. 19:49

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében készült el Bakonycsernyén a záportározó, mellyel a község és a környező települések árvízvédelmi biztonsága teljessé vált. A 360 millió forintos beruházás célja az itt élő emberek és otthonaik védelme. A záportározó ünnepélyes átadásán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, és Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere is részt vett. 
Bakonycsernye vízkárok által erősen veszélyeztetett település, szinte évente jelentős károkat okoz a csapadékvíz, ezért az elmúlt években több belvízvédelmi, vízrendezési célú fejlesztést hajtottak itt végre.


A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében most megvalósuló 360 millió forintos fejlesztésnek a célja az itt élő emberek és otthonaik védelme volt. 


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a záportározó ünnepélyes átadásán elmondta, Bakonycsernye csodás természeti környezete sajnos hátrányokkal is jár, hiszen a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék komoly problémákat okozott az itt élőknek. Ennek a hosszútávú megoldására épült fel a bakonycsernyei záportározó.
„Az elmúlt időszakban kisebb útfelújítások és védművek építése történt, de a vízügyi szakemberek véleménye az volt, ahhoz, hogy egy átfogó, hosszútávra szóló megoldás szülessen, egy záportározót kell építeni zsiliprendszerrel. Ez egy 360 millió forintos beruházás. A vízügyi szakembereket akkor megkértük, hogy készítsék elő, tervezzék meg ezt a későbbi védművet, és annak köszönhetően, hogy a megye jól sáfárkodott a TOP forrásaival, kapott plusz forrásokat, így ebből meg tudtuk valósítani ezt a záportározót. Szerintem ez valamennyi bakonycsernyeinek nagyon jó hír. A folytatás az utcákban történő  vízrendezés lesz- ennek keretében még novemberben tudtunk egy 200 millió forintot meghaladó összeget biztosítani a Rózsa utca lakóinak a védelme és a komfortja érdekében. Azt hiszem, hogy ennél fontosabb beruházások nem lehetnek, amik kimondottan a lakók életét, életkörülményeit, ingatlanjait védik” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián, aki azt is elmondta: azon túl, hogy hasznos és fontos beruházás készült el, egy a tájba, természetbe is jól illő létesítmény épült fel, ami a tavaszi tereprendezést követően egy kiváló kirándulócélpont is lesz majd.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP