MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A Fejér Megyei Közgyűlés június 24-ei ülésén folytatja testületi munkáját
2021.06.09. 13:55

A jogszabály június 15-étől lehetővé teszi a képviselő-testületeknek, hogy a veszélyhelyzet előttihez hasonlósan ismét ülésezzenek. A Fejér Megyei Közgyűlés testülete 2021. június 24-én, csütörtökön 9.00 órakor kezdődő ülésén folytatja döntéshozatali munkáját a Megyeházán. A közgyűlési meghívó a tervezett napirendi javaslatokkal innen letölthető. - A veszélyhelyzeti jogrend az önkormányzat esetében a közgyűlési, bizottsági döntéshozatal eljárásrendszerének újragondolását és átalakítását igényelte. Ennek során - bár ez nem volt törvényi kötelezettségem - arra törekedtem és elnöki munkám során kiemelt figyelmet fordítottam arra, hogy az elnöki határozatok meghozatalára lehetőség szerint minden alkalommal a képviselők írásos előterjesztés formájában történő előzetes tájékoztatása, véleményének írásos kikérése és annak dokumentálása mellett kerüljön sor.- mondta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 
 
- Ennek eredményeként a közgyűlés hatáskörében eljárva 110 határozat és 7 rendelet elfogadásáról döntöttem. Az őszi veszélyhelyzet időtartama alatt a kötelezően meghozandó döntéseken túl - pl. költségvetés, beszámolók, futó projektek – számos fontos önkormányzati ügy került napirendre. Így döntés született többek között a "Szent István Fejlesztési Program", Fejér Megye Területfejlesztési Programja 2021-2027 anyagának elfogadásáról, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásaira benyújtott támogatási kérelmekről.
 
"Fontosnak tartom, hogy a kiemelt  területfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat a veszélyhelyzet teljes időtartama alatt sikerült teljes körűen ellátni. Több ízben nyújtottam támogatást a járványügyi védekezésben résztvevő szervezetek számára is elsősorban a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak és az Országos Mentőszolgálat Fejér Megyei Szervezetének." - tette hozzá a közgyűlés elnöke. 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Kincsestáj kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP