MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A feltámadást is megünnepelték az idei Úrnapi körmenettel Székesfehérváron
2020.06.15. 08:31

Spányi Antal, püspök, a város papsága és a székváros plébániáinak hívei együtt ülték Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepét (Úrnapját) szombaton este a Prohászka emléktemplomban. A szentmise után úrnapi körmenetet tartottak a templom körül, amely az elmaradt feltámadási körmenetet is megjelenítette, majd felgyulladt a fény, amely megvilágítja az emléktemplom kupolájának keresztjét. A Prohászka templom kupoláján szombaton késő este felgyulladt fény hirdeti Fehérvár lakóinak, hogy jelen helyzetünkben és minden időben Krisztus keresztje a mi reményünk jele.

 

„A nehézségekbe, amiken keresztül kell mennünk, az Isten mindig küld fényt. Nem hagy bennünket soha sötétségben, mindig van remény, mindig van hova fölnézni, és meglátni, hogy e fénylő jelben, Krisztus keresztjében győzni fogunk.” – írta Spányi Antal megyés püspök az Úrnapi körmenetre és az ünnepélyes keresztkivilágításra szóló meghívóban.

 

„Jézus kész volt mindenkinek mindenévé válni, mindenkinek magát odaadni, mindenki bűnét magára venni, mindenki számára megnyitni a megváltás útját. Az utolsó vacsorán ennek mutatta meg örökre köztünk maradó titokzatos ajándékát; nekünk adta a kenyeret, az Eucharisztiát.

Szükségünk van arra, hogy szívünkben és lelkünkben hordozzuk Krisztus szavait, hogy azok gondolatainkat átjárják és így hordozzuk őt, tanúskodva róla. Így kapunk erőt, hogy felül tudjunk emelkedni emberi gyengeségeinken és leszünk hitben élő, Krisztusról tanúskodó emberré.” - mondta szentbeszédében Spányi Antal, megyés püspök.

A koncelebrált ünnepi püspöki szentmise után került sor Székesfehérvár egyházközségeinek közös úrnapi körmenetére.

A főpásztor hívek kíséretében, ünnepélyes körmenetben hordozta körül az Oltáriszentséget a Prohászka templom körül, ahol négy oltárt állítottak fel a körmenet útvonala mentén. A virágokkal díszített ideiglenes oltároknál rövid szertartást végeztek evangéliumolvasással, énekléssel és áldással.

Ezután az ünnepi körmenet résztvevői visszatértek, a templomba, ahol a püspöki áldásban részesültek, majd az ünnep a Pápai és a Magyar Himnusszal ért véget.

szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP