MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A gyermek az első!- új óvoda és bölcsőde épül Polgárdiban
2019.06.05. 14:29

Tornaterem, étkező, közösségi tér, gyógypedagógiai és orvosi szoba is kialakításra kerül abban az új, 200 fős óvoda és 24 fős bölcsőde épületben, melyet 600 millió forintos TOP pályázati forrásból valósítanak meg Polgárdiban. A komplex fejlesztést szerdán sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Nyikos László, a település polgármestere a Megyeházán. A mai bejelentést követően a tervek szerint az új óvodaévben, 2020 szeptemberében az új helyszínen történnek már meg az óvodai és bölcsődei beiratkozások. 
„Egy olyan fejlesztésről szóló döntést jelenthetünk be, amely a település életében nagyon pozitív irányú változásokat fog hozni. Amikor elkezdtük a TOP források tervezését Törő Gábor közgyűlési elnöksége és országgyűlési képviselősége alatt, az volt a cél, hogy a megye minden településén az ott élők igényeit leginkább kielégítő projekteket valósítsunk meg. Polgárdi Városa számára az óvoda és bölcsőde fejlesztése vált elsődlegessé. Számunkra fontos a gyermekek helyzete!”- hangsúlyozta az elnök.
„A Kormányzat a tavalyi évet is a Családok Évének nyilvánította, az idei évben pedig értesülhettünk róla, hogy milyen komoly bölcsődefejlesztésekkel lehet számolni.” Dr. Molnár Krisztián a folytatásban felidézte a projekt támogatásának elnyerésétől a megvalósulásig vezető út nehézségeit. Összegzésként, a közös együttműködés és hathatós lobbi tevékenység eredményeként 2019. évben 600 millió forintos támogatást nyert a tervezett fejlesztés megvalósítására Polgárdi Városa. „A pályázati támogatásból kialakításra kerül egy mai kornak megfelelő, 200 fős, 8 csoportszobás óvoda és a 24 fős, 2 csoportszobás bölcsőde. Reményeink szerint ez a város életében egy olyan minőségi változást hoz, hogy ténylegesen az ott élők lesznek az első számú élvezői.” tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.
Nyikos László polgármester elmondta: „Jelenleg két helyszínen folyik a gyermekek nevelése, és sajnos már több mint tíz évvel ezelőtt megszűnt a bölcsődei ellátás is. Beszámolt a polgármester arról is, hogy az idei éves óvodai jelentkezésnél a teljes jelentkezői létszám betelt. Mint mondta: „Ennél jobbkor egy ilyen fejlesztés nem is valósulhatna meg. A szülőket megnyugtatóan tudtuk arról tájékoztatni, hogy a kormány Polgárdi mellé állt ebben az ügyben és nagy örömünkre szolgál, hogy a jövő évtől már egy új, bővített kapacitással tudjuk reményeink szerint megkezdeni az óvodai évet. Polgárdinak szintén a családok és a gyermekek ellátásának színvonala a legfontosabb. Az új épületben tornaterem, étkező, közösségi tér, gyógypedagógiai, - orvosi,- és só szoba is kialakításra kerül majd. A mai bejelentést követően a tervek szerint 2020 szeptemberében, az új óvodaévben az új helyszínen történnek már meg az óvodai és bölcsődei beiratkozások.”- hangsúlyozta a polgármester.
 
Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője megköszönte a közgyűlés elnökének és Polgárdi polgármesterének azt az együttműködést, amelyet annak érdekében tanúsítottak, hogy Fejér megye minden települése a fejlődni tudjon, ez igaz Polgárdira is. Megköszönte mindkettejüknek azt a munkát, amivel hozzájárultak e sikeres projekt megvalósításához és további sikereket kívánt nekik.
 
A TOP-1.4.1-15-FE1-2018-00051 azonosítószámú „Új óvoda és bölcsőde építése Polgárdi városban” elnevezésű projekt elsődleges célja, hogy a Polgárdiban elérhető óvodai nevelési ellátás technikai hátterét korszerű, a 21. században elvárható minőségűre emelje a kisvárosban. Továbbá a városban jelenleg részlegesen megoldott bölcsődei szolgáltatás teljes mértékű biztosításával a női munkavállalók számára széles körben tegye lehetővé a munkaerőpiacra való visszatérést.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP