Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A klímaváltozásról tartottak nyitókonferenciát a Megyeházán
2017.09.27. 14:37

A Fejér Megyei Önkormányzat „Megyei Klímastratégia és megyei éghajlatváltozási platform létrehozása Fejér megyében” című pályázata keretében rendeztek kedden nyitókonferenciát a Megyeházán. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, annak következményeire, és megteremtse a társadalmi párbeszédet a klímaváltozás negatív következményeinek csökkentésére. Házigazdagént, a konferencia résztvevőit Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.
 
Fejér megyét is érintik a magas szén-dioxid kibocsátással járó problémák. A bemutatott statisztika jól szemlélteti például, hogy a megyét átszelő autópályák is jelentősen növelik az üvegházhatású gázok mennyiségét a térségben. – fogalmazott Dr. Molnár Krisztián. A klímaváltozás nemcsak a gazdaság fejlődését érinti hátrányosan, de olyan nem kívánatos eredményekhez vezet hosszútávon, amelyek veszélyeztetik hazánk érdekeit és értékeit is. Önkormányzatunk lehetőségei szerint megragad minden olyan kezdeményezést, amely a klímaváltozás mérséklését elősegítő intézkedési tervek kidolgozását és végrehajtását segíti – tette hozzá a közgyűlési elnök.
 
„Bár a projektet a megyei önkormányzat önállóan nyújtotta be, olyan partnerekkel szeretné megvalósítani, mint az oktatási intézmények, a települési önkormányzatok és a nagyvállalatok. A kooperáció azért is hasznos, mert ezek a szervezetek ismerik a helyi adottságokat és így esélyegyenlőségi szempontok is megvalósulhatnak.
 
A továbbiakban a klímastratégiák előkészítésének indokoltságáról és az éghajlatváltozással járó problémákról Dr. Sági Zsolt szakértő tartott előadást. A projekt részleteiről Kígyóssy Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal vezető tervezője tájékoztatta a megjelenteket. Oletics Zoltán, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit kft. képviselője is összefogást sürgetett Fejér megye összetettségére hivatkozva. A felmerülő problémákra akkor találhatunk megoldást, ha a megfelelő stratégiák kidolgozása mellett az emberek hajlandóak lesznek tenni a változás elérése érdekében – vélték az előadók, Czifra Tamás, a Klímabarát Települések Szövetségének szakértőjével együtt.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár