MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A Koronavírus-fertőzésen átesettek véradásáért indul kampány
2020.10.06. 11:09

Az Országos Vérellátó Szolgálat korábban PCR pozitív, de legalább 3 hete tünetmentes személyek jelentkezését kéri, hogy megfelelő mennyiségű terápiás plazmakészítményt lehessen előállítani. A gyógyult koronavírusos betegek véréből előállítható különleges plazmakészítményt világszerte sikeresen alkalmazzák a súlyos állapotú fertőzöttek terápiájában.

Magyarországon is még több vérplazmára lenne szükség a gyógyult betegektől a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében – áll az Országos Vérellátó Szolgálat felhívásában.

A jelentkezők előzetes orvosi kivizsgáláson vesznek részt, ahol kérdőív, személyes beszélgetés és fizikális vizsgálat alapján szakembereink döntenek a jelentkező alkalmasságáról a plazmaferezisre. Az eljárás során mintavétel is történik, amelynek révén speciális laboratóriumi vizsgálatokkal (vércsoport-meghatározás, transzfúzióval átvihető fertőző ágensek kimutatása, SARS-CoV-2 vírus ellenes antitest-szint meghatározása) jutnak információhoz az előállítandó konvaleszcens FFP felhasználhatóságáról és terápiás hasznosságáról.

szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP