Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A mai napon hirdették ki: 69 település pályázata nyert TOP támogatást Fejérben
2017.04.28. 12:00

Az összesen 14,5 milliárd forintot elnyert projektek közel 69 települést érintenek - többek között ipari, oktatási és turisztikai fejlesztések is megvalósulnak. A következő hetekben még mintegy 20 milliárd forint további támogatás odaítéléséről születhet döntés Fejér megyében. 
A nyertes települések listája itt olvasható.
 

Fejér megyében pénteken hirdették ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) az idén támogatott helyi pályázatok első körét, amelyek összesített értéke 14,5 milliárd forint. Pénteken, a Megyeházán Fejér megye országgyűlési képviselőivel tartott közös sajtótájékoztatón Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke történelmi eseménynek nevezte a TOP-források odaítélését, mellyel a megyei önkormányzat ismét betölti középszintű szerepét a magyar közigazgatásban. Emlékeztetett arra, hogy korábban mintegy 4,5 milliárd forintot már odaítéltek négy és öt számjegyű utak felújítására, a megye foglalkoztatási paktumára, helyi gazdaságfejlesztési programokra. Fejér megye 106 településéből – a megyei jogú városok: Székesfehérvár, és Dunaújváros nélkül - ezúttal 69 kap fejlesztési pénzt, ami 134 sikeres pályázatot jelent. A most kimaradóknak is lesz lehetőségük fejlesztési elképzeléseik megvalósítására, mivel hamarosan további 20 milliárd forintról születik döntés- tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.

Varga Gábor, országgyűlési képviselő, fejlesztésekért felelős miniszteri biztos tájékoztatása szerint az 5-ös választókerület 35 településéből 28 nyert, négy azonban még nem adott be pályázatot. A megítélt forrásokból ipari park fejlesztése, zöldváros-rehabilitáció is megvalósul.

Ragó Pál, a Fejér Megyei Közgyűlés tagja, Dunaújváros alpolgármestere elmondta, hogy a 4-es körzetben Dunaújváros mellett a nyolc településből hét nyert a TOP-forrásokból.

Fejér megye 2-es választókerületének 29 településéből 14 nyert. A Modern Városok Program keretében pedig Székesfehérvárnak külön kalapból 64 milliárd forint forrás jut, amely új távlatokat nyit a megyei jogú városnak a fejlesztések terén - tájékoztatott Törő Gábor országgyűlési képviselő.


Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos elmondta, hogy a 3-as körzet nyertes pályázatai "csupa jó célt" szolgálnak, mivel egészségház, orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde, iskolai konyha és piac építésére, turisztikai fejlesztésekre, árvízvédelemre és energetikai beruházásokra nyertek az önkormányzatok. Jelezte, hogy a térség 25 településéből 21 nyert.

 
 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár