MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A Megyeházán köszöntötte a közgyűlés elnöke a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban tevékenykedő bírósági ülnököket
2019.10.08. 15:19

A Székesfehérvári Törvényszékre a Fejér Megyei Közgyűlés három fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban tevékenykedő ülnök megválasztásáról döntött. Az újonnan megválasztott ülnököket kedden, a Megyeházán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte és adta át a megbízólevelüket. 
A bírósági ülnököket a Fejér Megyei Közgyűlés választotta meg, a megbízóleveleket pedig a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián adta át kedden, a Megyeházán. A bírósági ülnökökre az ítélkezés során fontos szerep hárul, hiszen a bírókkal egyenértékű jogaik és kötelezettségeik vannak.
 
A Székesfehérvári Törvényszékre a Fejér Megyei Közgyűlés három fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban tevékenykedő ülnök: Buczkó Mátyás, Dr. Kovácsné Szegfű Szilvia és Dr. Almási Ferenc megválasztásáról döntött. A Megyeháza Címertermében Dr. Molnár Krisztián köszöntötte a megválasztott ülnököket majd átadta megbízólevelüket.
Ülnöknek az a 30. életévét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki még nem múlt el 70 éves, nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.
A bírósági ülnökökre az ítélkezés során fontos szerep hárul, hiszen a bírókkal egyenértékű jogaik és kötelezettségeik vannak. A gyakorlatban az ülnökök, csakúgy, mint a hivatásos bírák nem lehetnek tagjai pártnak és nem folytathatnak politikai tevékenységet, ugyanakkor az ítélkezéssel összefüggő tevékenységük során mentelmi jog illeti meg őket. Az ítélkezési tevékenységük során joguk van az iratanyagot teljes körűen megismerni, de ezzel kapcsolatban titoktartási kötelezettségük is van.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP