Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A mindennapokban is irányítsuk rá a figyelmet rászoruló embertársainkra!
2017.12.08. 10:49

A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal hagyományosan szervez évek óta jótékony céllal fenyővásárt a Megyeháza udvarán. A megye vezetői e szép hagyományt ápolva idén is karácsonyfák felajánlásával járultak hozzá a megyei szociális és gyermekvédelmi intézményekben élők karácsonyához. Az elnök és a kormánymegbízott sajtó jelenlétében adták át a támogatást az intézményvezetőknek hangsúlyozva a jótékony kezdeményezések fontosságát. 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy immár hagyomány, hogy a Megyeháza karácsony előtt megnyitja kapuit és jótékony célú fenyővásárnak ad helyet, hogy a korábban általuk fenntartott szociális és gyermekvédelmi intézményekbe karácsonyfa kerülhessen. „A mai eseményen kormánymegbízott úrral átadjuk az intézményvezetőknek a 23-23 karácsonyfát, amely a megye minden pontjára- Előszállás, Dég, Bicske, Gánt, Székesfehérvár – fog kerülni. Azt gondolom, az intézményi támogatáson túl sokkal fontosabb feladatunk, hogy a társadalom figyelmét felhívjuk ezekre az intézményekre, szebbé téve a gyermekek és a gondozottak karácsonyát.” – hangsúlyozta az elnök.
 
„Ez a mai egy nagyon szép, tradicionális kezdeményezés, hiszen már hetedik éve kerül rá sor itt a Megyeházán a Fejér Megyei Önkormányzat ötlete nyomán. Magam is nagyon fontosnak tartom azt, hogy a megyében élő több, mint 1600 gondozott és 800 gyermek az idén is megkapja ezt a szép gesztust. Valóban az lenne a cél, hogy ne csak karácsony előtt, hanem a mindennapokban is ráirányítsuk a figyelmet azokra az embertársainkra, akiknek nem adatik meg, hogy családban éljenek és családban tölthessék el a karácsonyt. És hogy a róluk gondoskodó intézményekről és dolgozókról se feledkezzünk meg.” - hangsúlyozta a kormánymegbízott.
Mátrahalmi Tibor a Fejér Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság igazgatója bevezetőjében elmondta, hogy ők a szürke hétköznapokban is azon dolgoznak, hogy a társadalmi integrációja ezeknek az intézményeknek és a benne lakóknak megtörténhessen. „A korábbi és a mai adományozás is ennek egy szép példája, amelyet megköszönök. Jó helyre kerülnek az adományok.”– tette hozzá az igazgató.
 
Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője köszönetet mondott a megye vezetőinek, hogy évek óta példaértékű összefogás és szociális érzékenység kíséri a munkájukat a részükről. „A megyében jelenleg mintegy nyolcszáz állami gondoskodásban nevelkedő gyermek várja a szeretet ünnepét. Ez a zöld fenyő, az adományozás tárgya jóval túlmutat a közös, meghitt karácsonyi élményen. A hit, remény, szeretet jegyében telik nálunk a készülődés és közvetíti majd felénk a társadalmi befogadás és elfogadás erősítését, amelyre nagyon nagy szükség van a mi területünkön- tette hozzá Deresné Tanárki Mária igazgató.
 
Cséplőné Gönczi Veronika, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója kiemelte a kormányhivatal és az önkormányzat részéről irányukba tapasztalt segítőkészséget. Mint mondta: „Az integráció az idén tíz éves, amelyről nagyszabású ünnepségen emlékeztek meg. Ez egy fontos lépés, hiszen azt jelenti, hogy a kapcsolat továbbra is megvan és ez a lakóiknak, a dolgozóknak is nagyon sokat jelent. A fenyőfák pedig ezt az egész éves törődést fejezik ki.” Az intézményvezető köszönetet mondott az egész éves törődésért a további sikeres együttműködésben bízva áldott karácsonyt kívánt!
 
A tájékoztató után a fenyőárusítás helyszínén. Dr. Simon László kormánymegbízott és Dr. Molnár Krisztián elnök jelképesen átadták a fenyőfákat a gyermekvédelmi intézmény vezetőjének.
 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár