Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A pákozdi arborétum madárházzal, játszóparkkal bővült
2017.09.25. 09:19

Pompás királyfácánok és pulykák sétálnak az új szabadtéri madárröptében, dámszarvas, vaddisznó legel a nagy területű, pénteken átadott vadasparkban. A pákozd-sukorói arborétumot a kezelő további jóléti elemekkel tervezi kibővíteni.  Pénteken kora délután tartották a helyszínen a pákozd-sukorói arborétum két új létesítményének ünnepélyes megnyitóját. A Magyar Turista Szövetség besorolása szerint idén Magyarország 9. legszebb arborétumának számító intézmény neve is kibővül mostantól, a vadaspark szóval.
Az eddig megszokott fa mászótornyos, kötélcsúszdás, szalonnasütős területtel szemben, nagy kiterjedésű, bekerített részen találhatóak és figyelhetőek meg az állatok. Középen pedig interaktív elemekkel teli oktató- és játszórészt helyeztek el a gyerekek számára: van itt erdei vadállatok hangját gombnyomásra megszólaltató tábla, nyomkereső játék, kitalálósdi, és sok más érdekes játék – s mindez egy új mászótorony és pados pihenő körül.
Mint a megnyitón Majoros Gábor, a területet kezelő és a fejlesztést megvalósító Vadex Mezőföldi Zrt. Igazgatója elmondta, az eddig meghatározó erdőgazdálkodási, fatermesztési feladatok mellett szükségessé vált az erdők „ember befogadóképességének” fejlesztése is. Hiszen az elmúlt évben a megyében összesen 37 ezer látogató – ebből 19 ezer diák – vette igénybe az erdei közjóléti létesítményeket. A most létesült közel 9 hektáros vadaspark célja nem állatkerti körülmények között bemutatni Magyarország nagyvadjait, s az oktatási tematikába illeszkedve maradandó élményt nyújtani a gyerekeknek.
A fejlesztést beszédében üdvözölte Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök és Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is. Zenés-verses műsort a fehérvári István király és a pákozdi általános iskola kisdiákjai adtak: madaras dalokkal, költeményekkel készültek az alkalomra.
 
feol.hu 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár