MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A pákozdi Katonai Emlékpark nyerte el az Év Emlékhelye-díjat
2022.05.24. 12:25

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely lett 2022-ben az Év Emlékhelye. Az elismerést az Emlékhelyek Napja alkalmából adták át Budapesten.Az Év Emlékhelye-díjat 2020-ban alapította a Nemzeti Örökség Intézete, hogy elismerje és méltassa a legaktívabb és a státuszukat leginkább kiaknázó emlékhelyeket. Két éve a székesfehérvári Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhely, míg tavaly a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kapta a jeles elismerést.

Idén a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely lett a díjazott, példaértékűen, következetesen és igényesen végzett tevékenysége eredményeként. Móczár Gábor, a díjalapító NÖRI főigazgatója hangsúlyozta, hogy a KEMPP mintaértékűen dolgozik együtt a többi emlékhellyel, emellett fontos szerepet játszik a térség hagyományainak ápolásában, emlékeinek megőrzésében. A KEMPP által életre hívott „Hazáért körút” mintaprogram hatékonyan támogatja a NÖRI Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programját és a többi emlékhely hasonló célú tevékenységét is – tette hozzá a főigazgató.


A budapesti Fiumei úti sírkertben, az elmúlt hétvégén rendezett ünnepségen dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely ügyvezetője vette át az Év Emlékhelye-díjjal járó Herendi porcelánserleget.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: kempp.hu)
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP