Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A pécsi kollégiumi férőhelyek Fejér megyei pályázati nyerteseit köszöntötték a Megyeházán
2017.08.28. 10:16

Kihirdették a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit. A Fejér Megyei Közgyűlés által biztosított kollégiumi férőhelyek megjelent 10 pályázóját és az őket képviselő családtagokat Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte hétfőn délelőtt a Megyeházán, majd átadta a jogosultságot igazoló dokumentumokat.   A Fejér Megyei Közgyűlés már 25 éve segíti kollégiumi férőhely biztosításával Fejér megye hallgatóit, a jövő értelmiségeit tanulmányaikban. A Fejér Megyei Önkormányzat 20 férőhellyel támogatja a hallgatókat, amely a mai csillagászati albérleti árak mellett nagy segítséget jelent - hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián  a köszöntőjében. Ezt erősíti meg, hogy idén is nagy volt az érdeklődés, és több, mint 50 pályázat érkezett elbírálásra. A megyei önkormányzat szakbizottsága összetett szakmai szempontok alapján bírálta el a pályázatokat- tette hozzá az elnök, végül gratulált a hallgatóknak, és az első éveseknek útravalóul azt kívánta, hogy sikeresen illeszkedjenek be az új közösségbe és állják meg a helyüket az egyetemen.
A tanulmányaikat 2017/2018–as tanévben megkezdő 20 nyertes pályázóból megyeházi ünnepségen megjelent - köztük keramikus, gazdaságinformatikus, gyógytornász, ipari termék és formatervező, gépészmérnök, mentőtiszt, tanár szakos – 10 hallgatónak ill. az őket képviselő családtagoknak Dr. Molnár Krisztián elnök személyesen adja át a jogosultságot igazoló dokumentumokat a Címerteremben.
 
 
A Bizottság döntése alapján Fejér megye 16 településéről (Gárdony, Sárbogárd, Mór, Csókakő, Baracs, Felcsút, Nagyvenyim, Adony, Székesfehérvár, Hantos, Bakonykúti, Dunaújváros, Velence, Bakonycsernye, Seregélyes, Polgárdi) pályázó 4 első éves és 16 felső éves, összesen 20 hallgató nyert jogosultságot a 2017/2018-as tanévben a pécsi egyetem kollégiumaiba való beköltözésre.
 
Már több mint húsz éve élhetnek Fejér megye fiataljai a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek pályázat útján való elnyerésének lehetőségével. Fejér Megye Közgyűlése 1993 tavaszán fogadta el azt a határozatot, amely szerint megállapodást kötött a pécsi egyetemmel, hogy a kollégiumában 20 férőhelyet vásárol. Az önkormányzati férőhelyre vonatkozó igényt az egyetemhez benyújtandó jelentkezéssel egyidejűleg lehet jelezni. Az egyetem által elutasított kollégiumi jelentkezések közvetlenül megküldésre kerültek a Fejér Megyei Önkormányzat részére. A pályázatokról a Fejér Megyei Közgyűlés Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottsága saját szempontrendszere alapján döntött. A Fejér Megyei Önkormányzat az olyan hallgatók elhelyezését segíti, akiknek az egyetem elutasította a kollégiumi jelentkezését. A pályázati megállapodással így biztosítva a megye hallgatói számára, hogy az albérlethez képest kedvezőbb áron tudják a komfortos kollégiumban tanulmányaikat folytatni.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár