MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A projektzárás után is folytatódik a régióban a fogyatékosságügyi tanácsadás
2021.12.15. 11:28

A fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének, valamint társadalmi befogadásuknak a javítása volt a fő célja a 2017-ben indult MONTÁZS projektnek. A megvalósítás érdekében többek között létrehozták és működtetik az országos fogyatékosságügyi tanácsadói hálózatot, AAK (augmentatív és alternatív és kommunikáció) módszertani központokat nyitottak és minden régióban elérhetővé tették a felnőtt logopédiai ellátást, valamint az autista emberek ellátását segítő szolgáltató hálózatot működtettek. Bár a projekt véget ér, de a szolgáltatások a jövőben is elérhetőek lesznek. A MONTÁZS projekt keretében 2018. április 1-től országszerte 22 Információs és Koordinációs Pont alakult (IKOP) és működik ez év végéig. Az IKOP-okban dolgozó – speciális ismeretekkel, tudással rendelkező – fogyatékosságügyi tanácsadók a helyi igényekre alapozott szolgáltatást biztosítanak a fogyatékos személyek és családtagjaik, valamint az intézményi ellátásban részesülő fogyatékos személyek számára.


Az elmúlt évek tapasztalatai és eredményei alapján a fogyatékosságügyi tanácsadás beváltotta a hozzá fűzött szakmai elképzeléseket, bebizonyosodott, hogy szükség van a helyi igényekre reagáló szolgáltatásra. A fogyatékos emberek és családtagjaik életét nagyban megkönnyíti, ha a számukra fontos, speciális információkat egy helyen érhetik el. 


A fogyatékosságügyi tanácsadás nem ér véget a MONTÁZS projekt zárásával: 2022. január 1-től a szolgáltatás átkerül az emberi erőforrások minisztere által kijelölt család- és gyermekjóléti központokhoz, ahol más keretek között, de hasonló szakmai tartalommal várják a kliensek, szakemberek megkeresését.

A közép-dunántúli régióban az alábbi intézményekben folytatódik a fogyatékosságügyi tanácsadás:

- Székesfehérvár: Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, 8000 Székesfehérvár, Irányi Dániel u. 4.
- Tatabánya: Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények, 2800 Tatabánya, Cseri utca 34
- Balatonalmádi: Balatonalmádi Gondos Panni Család- és Gyermekjóléti Központ és Szociális Szolgálat, 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor utca 32.


A MONTÁZS projektet (EFOP 1.9.2.–VEKOP-16-2016-00001) a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg európai uniós támogatásból. A projekt célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minőségének és hozzáférhetőségének javítása, a fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének és társadalmi befogadásának növelése.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP