MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 14-én, pénteken
2020.08.14. 09:42

A hagyományoktól eltérő, ám méltó ünnepi programsorozattal készül a város a Székesfehérvári Királyi Napokra, amely augusztus 14-én, pénteken délután kezdődik. Miklós János keramikus kiállításának megnyitója után fogadalmi misével, majd a Nemzeti Emlékhelyen megemlékezéssel folytatódik a programsorozat. Újra megnyitja kapuit a Városháza, de lesz fáklyás belvárosi túra és ingyenes kertmozi is.   

Pénteken 17.00 órakor, a Pelikán Galériában kezdődik Miklós János keramikus kiállításának megnyitója. Dr. Szücsi Frigyes régész ajánlja a tárlatot, amely átfogó képet ad az idén 70 éves művész életpályájáról. A kiállítás szeptember 18-ig látogatható.

Az országfelajánlás napjához fűződő hagyományos egyházmegyei fogadalmi ünnep 18.00 órakor a Szent Imre-templomban szentmisével kezdődik, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál a Magyar Szent Család ereklyéinek jelenlétében. A mise végén, 19 órakor az ereklyéket körmenetben viszik át a Nemzeti Emlékhelyre, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester mond ünnepi emlékező beszédet, majd a résztvevők elimádkozzák a felajánlási imát.

Ezután az ereklyéket körmenetben kísérik vissza a Szent Imre templomba. A járványügyi védekezés jegyében a misét és a körmenetet zárt körben tartják meg, azonban az eseményeket a Fehérvár Televízió idén is közvetíti. (a misét élőben, a körmenetet 21-30-tól)

Városháza is megnyitja a kapuit a Királyi Napok idejére. Székesfehérvár első számú, legfontosabb középületének termeit és a koronázási jelvények másolatait augusztus 23-ig, naponta 10 és 19 óra között láthatják az érdeklődők ingyenesen.

21.00 órakor folytatódnak a titkos túrák a Tourinform Iroda szervezésében. Az érdeklődők varázslatos hangulatban, fáklyafény kíséretében ismerkedhetik meg a Belváros titkait. Jegyek válthatóak a Tourinform Irodában.

Ugyancsak 21.00 órakor folytatódik a kertmozi a Zichy ligetben, ahol ezúttal az Emma című angol-amerikai romantikus vígjátékot láthatják a nézők. A belépés ingyenes.

szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP