MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 15-én, vasárnap
2021.08.15. 11:52

A Szent István királyhoz kapcsolódó ünnepkör egyházi programjai a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisével folytatódnak vasárnap a Szent Imre-templomban. Az Áron Nagy Lajos téren egy Szent István-legendából írt darabot mutat be a Szabad Színház, a Civil Központban történelmi témájú előadások és filmvetítés lesz, este pedig a II. Andrásról szóló koronázási szertartásjátékot vetítik a Bartók Béla téren. A nap a Királyi Folkesték koncertjével zárul a Malom utcában. Vasárnap délelőtt a Lánczos Kornél Gimnázium udvarán kezdődnek a Székesfehérvári Királyi Napok programjai: a Magyar Királyi 3. Szent István Gyalogezred emléknapjára szervezett megemlékezés keretei között adják át idén a Sipos Gyula-díjat is.

Az Áron Nagy Lajos téren 10 órától Estefán király legendáját ismerheti meg a közönség: a Hartvik püspök Szt. István-legendája nyomán írt darabot a Szabad Színház mutatja be. Ezután a Fehérvári Civil Központban folytatódnak a történelmi témájú programok, köztük előadással a koronázó fővárosról, Szent István emlékezetéről, Siklósi Gyula régészről, valamint a Szent István emléke című film bemutatójával.

Az Országzászló téren délután Kneifelné Laczkó Krisztinával és a Szedtevette zenekarral találkozhatnak azok a gyerekek, akik szívesen táncolnak egy népi gyermekjátszó programon. Vasárnapra is maradnak kellemes piknikprogramok: délutántól egészen estig a Széna térre várják a családokat – sok játékkal, kézműves programokkal.

A Táncház délutáni rendezvényei egy dramatikus táncjátékkal kezdődnek: a Csillagkapu Csoóri Sándor azonos című gyermekvers-kötete alapján készült, közreműködik Novák Péter, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja, a debreceni Kispendely énekegyüttes és a Parapács zenekar.

Spányi Antal megyéspüspök celebrálja 18 órakor a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét a Szent Imre-templomban: a katolikus világ Szűz Mária halálára és mennybevételére emlékezve a hívek Mária oltalmát kérik életükre, a városra és a hazára.

Este folytatódnak a Bartók Béla téri programok: a Rákóczi Szövetség gyermektáborának bemutatóját követően ezúttal a II. András – Csillaghullásban álmodó című koronázási szertartásjátékot vetítik le.

A hét rendezvényei a Táncházban érnek véget: Ferenczi György és az 1ső pesti rackák koncertje után a Galiba zenekarral mulathatnak a betérők.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP