MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

 

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 18-án, kedden
2020.08.17. 09:35

A Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi eseménysorozata a Szent István-Emlékérem és -díj átadásával folytatódik kedden. A Király(ny)i Napok keretében „Újra száll a páva Székesfehérvárra”, tárlatvezetés és kertmozi is szerepel a programok között.Augusztus 18-án, kedden 16.30 órától Gärtner Petra művészettörténész tárlatvezetést tart a Nemzeti Emlékhelyen A 20. század egyik leghíresebb magyar művészének nyomában: Aba-Novák Vilmos a királyok városában címmel. A szakvezetések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A részvételi szándékot a bejelentkezes@szikm.hu címen lehet jelezni előzetesen.

Idén 17. alkalommal adják át a Szent István Emlékérem és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított Szent István-díjat minden évben olyan személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végzett. Az ünnepélyes átadásra a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 18 órakor kerül sor.

A Király(ny)i Napok keretében az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola ad műsort 18 órától, majd 19 órától „Újra száll a páva Székesfehérvárra”. A táncházi programon fellépnek a „Fölszállott a páva” 2019. évi gyermek évadának szereplői: az Urbán Verbunk Kiskamasz csoportja (Gödöllő), a Zselic AMI Dönöge csoportja (Szenna), az Alba Regia AMI Pulutyka csoportja és Trenka Máté. A Malom utcai Táncház udvarán a minifesztivál keretében augusztus 18-án, kedden a Pesti balhé című magyar akció vígjátékot vetítik, a filmre a Barátság mozi oldalán már lehet jegyet vásárolni. A program belépődíjas, részletek az www.artefolk.hu oldalon.

A programok szervezői a műsorváltozás jogát fenntartják. A Székesfehérvári Királyi Napok 2020 részletes programja elérhető a https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/ oldalon.

 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP