MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A velencei szőlősgazdáknak állítottak emléket
2022.03.17. 17:50

A velencei szőlősgazdák emlékére avattak szobrot csütörtökön délután a Bence-hegyen, a Vörösmarty Pincénél. A civil kezdeményezés alapján megvalósuló kezdeményezés avatásán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket. A szobor teljesen civil kezdeményezés alapján valósult meg, Krausz Györgynek és családjának köszönhetően. 


Hagyományaink őrzése, ezek átadása nagyon fontos feladat – mondta el az ünnepségen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.


„Régen ez a Bence-hegyi rész egy összefüggő szőlőterület volt, mára már csak mutatóban maradtak szőlőtőkék. Azért is nagyon fontos, hogy megmutathassuk az unokáinknak, az utánunk jövő generációknak, hogy milyen volt ez a terület. Minden olyan kezdeményezést támogatunk, ami a hagyományőrzéssel függ össze” – hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián.


Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Magyar Kormány 75 milliárd forinttal támogatta az elmúlt időszakban a szőlősgazdákat és bortermelőket, amivel a hazai szőlőállomány felét sikerült megújítani. A képviselő hozzátette: „Nem adjuk föl itt a Bence-hegyen sem, Velencei-tó környékén sem, hiszen mégiscsak itt vagyunk az Etyek-Budai borvidéknek az egyik legfiatalabb részén. Büszkék vagyunk rá, és talán azt is mondhatjuk, hogy lesz ennek még itt jövője!”


Az eseményen a velencei Szent Benedictus Borlovagrend tagjai is jelen voltak, a jó hangulatról pedig a Sukorói Hagyományőrzők csoportja gondoskodott.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP