MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

A véred életet menthet - VII. Civil Véradás Fejér megyében
2022.09.02. 13:13

Hetedik alkalommal szervez Civil Véradást Fejér megyében a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Ezúttal négy helyszínen várják a véradókat: Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Móron és Sárbogárdon. A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke. A vér semmi mással nem pótolható, csak a véradók segítségével. Magyarországon a biztonságos betegellátáshoz naponta kb. 1600 véradó segítségnyújtására van szükség.  Fontos a folyamatos véradás biztosítása is, hiszen a vérkészítmények időbeni felhasználhatósága korlátozott, 5 naponta mindenképpen meg kell oldani az utánpótlást. 

A civil közösségeknek a véradásszervezés, véradásra mozgósítás kiváló lehetőség, hogy egy igazán önzetlen és karitatív tevékenységgel, a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítsék beteg embertársaik gyógyulását, életben maradását. A közös és önzetlen segítségnyújtás erősíti az összetartozás érzését is. Nagyon fontos lenne az új, első véradók vagy nagyon régen vért adók megszólítása is, amelyre egy ilyen közösségi véradás a legideálisabb, hiszen kellemes, baráti és ismerősi közegben nagyobb kedvvel tesz olyasmit az ember, ami számára ismeretlen, akár félelmetes is lehet.


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, örvendetes, hogy a véradási helyszínek száma évről-évre növekszik: ebben az esztendőben Dunaújváros is csatlakozik a Fejér megyei Civil Véradás programsorozatához Székesfehérvár, Mór és Sárbogárd mellett. „Aki egészségesnek érzi magát, jöjjön és adjon vért! Én ezt fogom tenni!” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.


 
A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya szükséges. Annak érdekében, hogy pontos visszajelzés legyen arról, hogy mennyi véradó jelent meg országosan a Civil Véradásokon, a CIVIL szót be kell mondania a véradóknak a regisztrációkor. 

A Fejér megyei véradások időpontja, helyszíne:
2022. szeptember 5., hétfő 14.00-18.00 óra: Székesfehérvár, Fehérvári Civil Központ
2022. szeptember 6., kedd 13.00-16.00 óra: Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Vérellátó
2022. szeptember 12. hétfő 14.00-18.00 óra: Mór, Lovarda utca 5.
2022. szeptember 15., csütörtök 14.00-18.00 óra: Sárbogárd, Hősök tere 3.
 

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum