MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„Aki fát ültet a jövőt építi”- faültetési akciót szerveztek a megye vezetői Gánton
2019.10.10. 13:57

A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával fákat ültettek csütörtökön Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával ültettek csütörtökön fákat Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.
Összesen 4 juharfát ültettek el Gánton csütörtökön a reggeli órákban, a munkáltatok a kezdeményezők Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő támogatásával valamint a Vértes Erdő Zrt. és Gánt Község Önkormányzata partnerségében valósultak meg.
Gánton mintegy 30 millió forintos TOP pályázati forrásból újult meg az augusztus 30-án átadott orvosi rendelő, így rá esett a választás a faültetési akció első állomásának helyszíneként. A szakszerű és módszeres előkészítés ideje alatt kisebb csoport gyűlt össze és kíváncsi tekintetetek kísérték a fák ültetésének apró mozzanatait.
„A két juharfa elültetésével még szebb környezet fogadja majd a rendelőbe érkezőket, azt remélve, hozzásegíti őket egészségük megőrzéséhez is.” – mondta Dr. Molnár Krisztián.
 
„Aki fát ültet, a jövőt építi” – hangsúlyozta Macsek Lajos, a Vértes Zrt. vezérigazgatója a mai alkalom jelentőségét, aki mint mondta, örömmel támogatta a kezdeményezést, amelyről hasonló örömmel nyilatkozott Spergelné Rádl Ibolya, Gánt polgármestere és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő is.
Az orvosi rendelő után a Gróf Esterházy Móric Általános Iskola Gánti Tagiskola udvarán kisiskolások gyűrűjében ültették el a megye vezetői a két juharfa csemetét.
 
A sikeres faültetések után a kis segítők általuk készített gyerekrajzokkal mondtak köszönetet az ajándékozóknak: Dr. Molnár Krisztiánnak, Tessely Zoltánnak és Macsek Lajosnak az új fákért.
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP