MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Április 13-án Ercsi lesz a Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzó rendezvény házigazdája
2019.04.05. 11:06

Háztáji és minőségi termékeikkel Ercsiben mutatkoznak be április 13-án a Fejér megyei termelők és kézművesek. A Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzót számos új és már jól ismert program kíséri. A játékokban bővelkedő Hungarikum Kincsesláda és a MintaKINCStár várja a kicsiket és nagyokat, a muzsika és tánc kedvelőit a környező települések kulturális sokszínűségnek örvendő együttesei szórakoztatják majd és természetesen a „Legszebb stand verseny” is meghirdetésre kerül.A Fejér Megyei Önkormányzat és Ercsi Város Önkormányzata szervezésében április 13-án, szombaton Ercsiben mutatkoznak be a Fejér megyei termelők és kézművesek háztáji, minőségi termékeikkel. A Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzón beszerezhetjük az igényesen kiállított portékákból a húsvéti asztalra valót, és megvásárolhatjuk az ajándékokat is. Az árusító standokon sorakozik majd füstölt kolbász, sonka, sajtkülönlegességek, tejtermékek, méz, csiliszósz, gyümölcslé, kézműves sör, bor és friss rétes. Válogathatnak a vásározók a kerámiákból, vesszőkosarakból, levendulás termékekből, textilből varrt remekekből, vagy éppen fából készült míves dísztárgyakból, sütőformákból, játékokból. A tavasz beköszöntével gondolva a kertek és az otthonok csinosítására, a palánta, cserepes virág és a húsvéti asztalra virágdísz is kapható lesz. Köszöntőkkel nyitják meg a kilenc órakor kezdődő rendezvényt, majd ezt követően a vendéglátó ercsi és a környékbéli települések néptánccsoportjai és kórusai mutatkoznak be műsoraikkal a közönségnek.
 
A Megyekorzó vendégei lesznek az adonyi, beloianniszi és a ráckeresztúri települések együttesei, akiktől magyar, rác, sváb és görög táncokat, énekeket, ebédidőben pedig bordalokat hallhatunk. A gyermekeket most is várják a Megyekorzó állandó és nagy népszerűségnek örvendő kísérő programjai: a Hungarikum Kincsesláda és a MintaKINCStár, ezúttal a Művelődési Ház Örökmozgó parkjában. A Fejér Megyei Értéktárhoz kapcsolódó játéktárak túl azon, hogy minden korosztály számára ügyességi, logikai és memóriafejlesztő játéklehetőséget nyújtanak, a magyar népművészet formavilágát is megismertetik. Ehhez kapcsolódóan, a Fejér Megyei Értéktárban szereplő ercsi értékeket is kiállítják a látogatóknak, valamint a bátrabbaknak lehetősége nyílik a Tűzoltótoronyból elénk táruló panorámát is megcsodálni.
 
Tizennégy órakor hirdetik ki a Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzó „Legszebb standjának” nyertesét. További részletek olvashatók a szervező önkormányzatok honlapján: a www.fejer.hu és a www.ercsi.hu oldalakon.
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár