MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átadták a Marosi Arnold díjat Gelencsér Ferencnek
2020.12.04. 17:22

Gelencsér Ferenc, a Szent István Király Múzeum nyugalmazott fotósa pénteken személyesen vette át otthonában az adományozó Fejér Megyei Közgyűlés nevében Dr. Molnár Krisztián elnöktől és a javaslattevő Vargha Tamás államtitkártól, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjétől a Marosi Arnold Díjat.   
A Fejér Megyei Közgyűlés Fejér megye művészeti örökségének gyarapításáért fotóművészként végzett több évtizedes értékőrző, alkotói munkájáért Marosi Arnold díjban részesítette Gelencsér Ferencet.
A díjazott egészségi okok miatt a 2020. évi etyeki Megyenapon nem tudta átvenni az elismerést. Ezért az adományozó Fejér Megyei Közgyűlés nevében Dr. Molnár Krisztián elnök és a javaslattevő Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője utólag egy későbbi alkalmas időpontban személyesen keresték fel az otthonában, hogy átadják neki a díjat: az oklevelet és a plakettet.
Gelencsér Ferenc fiatal korában elkötelezte magát a fotóművészet mellett. A rajongásából, szenvedélyéből képes volt sikeres szakmai életutat bejárni, amelynek köszönhetően országos szinten elismert fotóművészként tartják számon. Gelencsér Ferenc 1964 óta a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Szent István Király Múzeum fotósa. Több, mint fél évszázados pályafutása alatt többek között megörökítette az antik művészet tárgyai mellett a hagyományos paraszti életmód magyarországi, erdélyi és felvidéki emlékeit, valamint városképeket készített elsősorban Székesfehérvárról, illetve portrékon rögzítette a város nevezetes személyiségeit - olvasható Gelencsér Ferenc máltatásában, aki 2012-ben vette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést, és akinek emellett Érdy János díjjal és a Csokonai Irodalmi és Művészeti Társaság díjával ismerték még el a munkásságát.
 
Fotó: Simon Erika
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP