MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átadták a Svábházat Etyeken
2020.06.24. 16:47

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és az Etyeki Német Nemzetiségi Önkormányzat közötti megállapodás aláírásával ünnepélyesen is átadták ma reggel Etyeken a megújult Svábházat. Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselőjének az ünnepségen tett bejelentései alapján 642 millió forintos állami támogatásban részesül a település bölcsődekialakításra, továbbá a régi vízmű épület elbontása is elkezdődhetett a mai nappal.Az átadás alkalmával Dr. Molnár Krisztián, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Fehér Margit, az Etyeki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke üdvözölték a megvalósult fejlesztést, a kívül-belül megújult Svábházat a főasztalnál helyet foglaló Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere és Hajnalné dr. Szecsődi Zsuzsanna, megyei aljegyző körében.
Tessely Zoltán mai napon tett bejelentései alapján Etyeken újabb nagyszabású fejlesztések várhatóak, hiszen 642 millió forintos állami támogatásban részesül a település bölcsődeépítés céljából, továbbá elkezdődhetett a mai nappal a régi vízmű épület bontása is.
A gondolatok után Dr. Molnár Krisztián és Fehér Margit elnökök aláírták a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és az Etyeki Német Nemzetiségi Önkormányzat közötti ingatlan átadás-átvételi megállapodást. Az aláírás ünnepélyes pillanatai után Mészáros Péter plébános megáldotta az épületet.
Az ünnepség vendégeit Dr. Molnár Krisztián, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő a Svábháztól nem messze eső régi vízmű épület elé kalauzolta, ahol a gépi munkálatokkal kezdetét vette a már kiürített épület szerkezeti bontása.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP