MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átadták az egészségházat Sárszentágotán
2019.05.22. 14:05

Az egészségügyi alapellátás keretében bővítették és felújították az alig több, mint ezerfős falu egészségházát: az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 51,4 millió forintot nyert a beruházásra.Amint Sebestyén Zoltán polgármester hangsúlyozta: egy 1360 fős kis település életében különösen nagy jelentőséggel bír a felújított orvosi rendelő és az új védőnői szolgálat átadása. A létesítményt pénteken délelőtt avatták.
 
Sárszentágotán az első orvosi rendelőt és önálló orvosi lakást 1967-ben kezdték építeni, a védőnői szolgálat az 1980-as évek elejétől az iskola épületében működött – emlékezett Sebestyén Zoltán. Elengedhetetlenné vált a fejlesztés. Remélem, hogy a megújult és a most átadott orvosi rendelő és védőnői szolgálat a lakosság megelégedésére szolgál – folytatta. – Legyünk rá büszkék, becsüljük meg!
 
Az elöljáró külön köszönetét fejezte ki Magyarország kormányának a támogatásért, valamint megköszönte a pályázatíró, a tervező és a kivitelező munkáját is. Beszédét Jókai Mór gondolatával zárta: „Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.” A megye településeinek gyarapodásáról, épüléséről-szé­püléséről szólt köszöntőjében Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A vendégeket és a helybelieket az egészségházban Varga Gábor háziorvos és Szűts Szabolcsné Edit védőnő kalauzolta. A védőnőtől azt is megtudtuk, hogy a faluban idén már 8 csecsemő született, és 11-en várandós kismamák.
 
szöveg: feol.hu

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár