MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átadták az új, gárdonyi rendőrkapitányság épületét
2019.04.10. 09:31

Európai színvonalú, első osztályú épület jelképes kulcsát vehette át kedden Sági János, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője azon az ünnepségen, melyen hivatalosan is átadták a Velencei-tó közvetlen közelében felépült rendőrségi központot. Sok évtized után kaphatott új, közös otthont a tizennyolc településen szolgálatot teljesítő helyi rendőrség. A 21. század követelményeinek megfelelő, modern épület Gárdony város önkormányzata közreműködésével, a város tulajdonában lévő ingatlanon épülhetett meg. Az új kapitányság épületének megvalósítását még az előző ciklusban kezdeményezte L. Simon László országgyűlési képviselő a kormánynál, a javaslatát elfogadták, s a beruházás Tessely Zoltán helyi országgyűlési képviselősége alatt valósult meg. A több mint 2200 négyzetméter alapterületre 1800 köbméter beton, 140 tonna betonacél és 73 kilométer vezeték került beépítésre. Az épületben 95 helyiség szolgálja a személyi állomány elhelyezését és az ügyfelek fogadását. A területen ezentúl helyet kaptak még mind a szárazföldi, mint a vízi közlekedést szolgáló eszközök tárolói is – összegezte Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány az új gárdonyi rendőrkapitányság átadóján.

Nagy ünnepség keretében adták át kedden az új gárdonyi rendőrkapitányságot 
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Itt minden együtt áll ahhoz, hogy kollégáim megfelelő körülmények között végezhessék munkájukat, mely a modern kor vívmányainak megfelelő. Míg az elmúlt években a gárdonyi rendőrkapitányság állományának négy különböző épületben, egymástól elszigetelten kellett munkáját végeznie, most a különböző szakterületek egymás közvetlen szomszédságában, egymást kölcsönösen támogatva, az állomány kohézióját szolgálva láthatják el feladataikat – fogalmazott a megyei rendőr-főkapitány, kiemelve a gárdonyi rendőrök munkáját, akik a korábbi körülmények ellenére is mindig a legjobb tudásuk szerint látták el feladatukat. Majd hozzátette: a munkáltató akkor adhat a legtöbbet munkavállalóinak, ha megfelelő körülményeket biztosít számukra feladataik elvégzésére. – Ha a kollégák jól érzik magukat munkahelyükön, melyre második otthonukként tekintenek, akkor az megalapozhatja a hatékony munkavégzést.

 

A korszerű épület jelképes kulcsát Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át Sági Jánosnak, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének. 
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ugyanezt emelte ki később pohárköszöntőjében Tóth István, Gárdony polgármestere is, aki szintén üdvözölte a beruházás megvalósulását, ahol több gárdonyi lakos is szolgálatot teljesít. Az ünnepségre Kontrát Károly parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Pintér Sándor belügyminiszter üdvözletét hozta el, s köszönetet mondott az eredményes szolgálatért, melyet a gárdonyi rendőrök végeztek a helyiekért. – Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, s ma Magyarország Európa s a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ehhez nagyban hozzájárult a helyiek szolgálata, s az ország valamennyi rendőrének munkája. Ma Magyarország egy erős, büszke európai ország, amely rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy egy nagyberuházást, egy ilyen másfél milliárd forintos beruházást is saját erőből valósítson meg a Gárdony környéki polgárok biztonsága érdekében.

feol.hu

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár